Gerd og Halvor Engen fra Sunndalsøra har i helga deltatt på bobiltreffet som Kroken Caravan arrangerer sammen med Norsk Bobilforening Region Midt.

– Vi tenkte vi skulle kjøpe en ny ventilator til bobilen vår her, men endte opp med en ny bobil, skatter Halvor Engen. Den nye bilen, en Hymer B 678, står fortsatt trygt parkert ved Caravan-butikken, mens paret nyter den strålende sommerdagen ved den «gamle» bilen, en Knaus, som de har hatt i to år.

– Den nye bilen er helintegrert, altså uten snute, mens den vi har hatt nå er halvintegrert, forklarer paret.

– Vi har kjøpt mange biler her hos Kroken, forteller Gerd. Paret stortrives på treffet, og har stort sett deltatt på det i alle år siden de kjøpte sin første bobil i 2005.

– Med dette været her er det fantastisk. Vi får treffe gamle venner og har det veldig sosialt. Og så går vi litt rundt og støtter handelsnæringa, da, ler Gerd.

Godt salg

Svein Erik Gråberg, daglig leder i Kroken Caravan Detalj AS smilte nesten rundt da vi traff ham på området.

– Vi ligger an til å selge 15 biler i helga. Med tanke på at en bil koster mellom en halv og én og en halv million blir det gode penger, fastslår han. Da vi kikket innom rekvisitabutikken som skal være blant Norges mest rikholdige, var det også stort trykk på kasseapparatet der.

Vil vise området

Mange satt bare og koste seg i sola ved bilene sine, som sto på snorrett rekke og rad med tre meter i mellom seg. Andre var på utflukt til Rampestreken. Også strikkekafé og besøk på Tuen vingård var på programmet lørdagen.

– I fjor begynte vi med rebusløp i sentrum for å få folk til å oppsøke flest mulig butikker. Vi har oppfordret folk til å oppsøke sentrum og Spiret. For oss er det viktig at folk virkelig får se Åndalsnes, og ikke bare området her. Vi vil vise hvor stolte vi er av området vårt også, sier Gråberg.

Roser naboene

På kveldstid var det grilling og dans én kveld og middag og dans den andre.

– Vi vet ikke om andre større treff enn dette på landsbasis heller, sier Gråberg, og forteller om folk som kom torsdag og trodde de kom tidlig til treffet som startet fredag.

– Da kunne jeg fortelle dem at det ikke var tidlig, noen kom allerede i starten av uka, ler han, og forteller at de beste plassene folk vil sikre seg først er de på plena ved Westnofa og plena mellom Plasto og Kroken Caraven.

– Vi hadde aldri greid å gjennomføre dette uten utrolig hjelp fra Plasto og Westnofa, påpeker han.

– Vi får låne plena deres, og får strøm alle mulige punkter. De har vært fenomenale i alle år. Når man har så mye gode folk rundt seg, er det lett å arrangere noe sånt.