I dag ble den årvisse bildagen arrangert i Storgata. De mange nypolerte bilene glinset og strålte i konkurranse med den varme sommersola. Noen ganger er været for dårlig, andre ganger for godt. Finværet, terrengløp i Moldemarka, Hydro cup og MFK-kamp i Trondheim bidro til at det ikke var like folksomt i bysentrum som på tidligere Bilens Dag.

Nærmere hundre nye flotte biler fylte byens hovedgate. Alle, med unntak av én, av distriktets bilforhandlere var på plass for å lokke til seg potensielle bilkjøpere.  Bjørn Guvåg går med planer om å skaffe seg ny bil. Det ligger an til at dagens 2007-modell vil bli byttet ut med det aller første. En Audi til cirka en halv million kroner var en av bilene som moldemannen fattet interesse for.

- Jeg er på jakt etter nybil, og da vil det bli en SUV.  I tillegg til Audi har jeg også sett på Toyota og BMW. Det er en fin dag for å rusle rundt å se på nye biler. Ingen tvil om at det er mange fine biler å velge blant, sier Guvåg.

Ernst Thue titulerer seg sjøl som tidligere moldegutt. Thue som flyttet fra Molde på slutten syttitallet bor nå i Oslo kom luftvegen med småfly til sommerbyen.

- Jeg er ute og flyr sammen med min venn Arild Hustad fra Sykkylven og hans sønn Alexander. Vi har hatt en fantastisk flytur nordover, sjøl om det var litt tåke da vi tok av på morgenparten i dag. Dro fra Kjeller i går, overnattet i Florø i natt, før vi drar tilbake til Oslo nå lørdag ettermiddag.

Gjengen benyttet pausen til å rusle rundt og se på flotte biler i Storgata. Flyger Arild lot stoppet opp ved en flott Mercedes.

- Jeg bruker mer penger på fly enn på biler, sier sunnmøringen.

Jonny Silseth Aspen fra Eide har vært med og stått i Molde for å selge bil i 12 år. Lørdag var den erfarne bilselgeren på nok en gang på plass for å gjøre sitt for å få nysgjerrige kjøpere til å velge Nissan.

- Vanligvis selger vi også Ford, men nå må vi være lojale og la de bilene stå igjen på Eide. Vi selger ikke hybrid, men vi merker at kundene etterspør den muligheten. Derimot selger vi fole mye el-biler. Også dieselbiler selger vi mange av. Året så lange har vært veldig bra. Så lange i år har vi hatt femti prosent økning i bilsalget sammenlignet på samme tid i fjor, sier bilselgeren fra Auto 88 på Eide.