I snart 15 år har NMS Gjenbruk holdt hus i ulike lokaler i Romsdalsgata. 1. juni utvides den 500 kvadratmeter store butikken med ytterlige 300 kvadratmeter i nabolokalet.

Skattejakt

Der skal møbler fra ulike tidsperioder få vist seg fram over to plan.

- Vi har hatt mange flotte møbel stående på et lager på Røbekk. Jeg tror folk hadde rent ned dørene hadde de visst hva som sto der, sier Arne Vigestad, styreleder i NMS Gjenbruk Molde. NMS Gjenbruk tilbyr møbel fra flere ulike tidsperioder. Der kan du finne alt fra antikke møbel til en nymotens sofa du kan plassere rett inn i stua.

- Vi bruker å si at vi har alt, men ikke alltid. Du vet aldri hva du finne, sier Vigestad.

I tiden

Allerede før den nye møbelbutikken har hatt offisiell åpning, har NMS Gjenbruk solgt tre salonger. Og de vet hva de driver med. Med butikker i blant annet Stavanger og Bergen, ligger gjenbruksbutikken i Molde blant de med høyest omsetting.

- Det er veldig artig at folk kjøper gjenbruk. Jeg tror det er i vinden for tiden. Det er også mange som ønsker å levere møbler og gjenstander til oss. De synes det er kjekt at tingene blir brukt om igjen, framfor å bli kastet. Men det er spesielt kjekt at ungdommen kommer innom. Det er tydelig at interessen for å blande nytt og gammelt er der, sier butikkmedarbeider, Eli Vollen.

Gøy å være med

Styreleder Vigestad tror mange setter pris på butikkens dedikerte ansatte.

- Alt drives på frivillig basis, og dette er noe de ansatte synes er gøy å være med på. Det vises i måten vi møter kundene på, sier han. Vi har ikke like lange åpningstider som andre butikker, men vi får til å ha åpent hver dag. Vi er en del av handelsmiljøet i Molde. Kundene synes det er hyggelig å gå på skattejakt hos oss.

Sommermånedene

NMS Gjenbruk har leid nabolokalet i fire måneder, og gleder seg til å ta i mot kunder.

- Vi tror sommermånedene kan være fine til å vise fram de flotte møblene våre, sier styrelederen.