Statnett varslet for kort tid siden mulig heving av alle kontrakter med Nettpartner på grunn av avvik.

Statnett hadde i løpet av få uker to dødsulykker på to ulike prosjekt. Den ene var på kraftlinja Namsos-Nedre Røssåga, med Nettpartner Prosjekt som entreprenør og datterselskapet Powerline som underentreprenør. Mannen som omkom var en kroat ansatt i Powerline. Den andre dødsulykka var på et annet anlegg med en annen entreprenør.

Viderefører fire

Kommunikasjonssjef Irene Meldal opplyser at Statnett viderefører fire av seks kontrakter med Nettpartner. Det medfører at arbeidet er gjenopptatt på disse kontraktene.

Foruten Namsos-Nedre Røssåga har Nettpartner Prosjekt arbeid for Statnett på Balsfjord-Skaidi i Troms-Finnmark og Vestre korridor i Rogaland-Agder.

Ikke årsak. Samtidig som fire av seks kontrakter med Nettpartner videreføres, ønsker Statnett å avvikle de to kontraktene selskapet har med prosjektene Namsos-Nedre Røssåga og Balsfjord-Skaidi, Statnett og Nettpartner er i dialog om disse kontraktene.

– Jeg vil understreke at den tragiske dødsulykka 2. mai ikke er årsak til denne beslutningen, sier konserndirektør Elisabeth V. Vardheim i Statnett.

Ble stanset

Alt arbeid Nettpartner utførte for Statnett ble stanset 4. mai, som følge av funn av mulige avvik. Statnett ba Nettpartner avklare forholdene rundt de mulige avvikene.

– Vi har hatt en god dialog med Nettpartner. Det har skjedd en positiv utvikling i selskapet, og vi har meddelt at vi ønsker å videreføre brorparten av kontraktene vi har med Nettpartner. Men vi ønsker altså å avvikle to kontrakter, og vi har innledet en dialog for å forsøke å bli enige om forholdene rundt disse kontraktene, sier Elisabeth V. Vardheim.

HMS-hendelser

De øvrige kontraktene Nettpartner har med Statnett, vil videreføres, og stoppordren oppheves med umiddelbar virkning. I disse kontraktene er det ikke registrert alvorlige HMS-hendelser. Dette gjelder kontrakter Nettpartner har med prosjektet Vestre Korridor, i tillegg til tre kontrakter med henholdsvis Drift og Marked, FoU og IKT-divisjonene i Statnett.

Romsdals Budstikke har så langt ikke lyktes å få kommentar fra Nettpartner.