Torsdag kveld hadde Romsdal regionråd (ROR) en orientering om framdrifta til prosjektorganisasjonen for det nye fellessjukehuset. Daglig leder i ROR Britt Rakvåg Roald var den som informerte medlemmene på samlinga i Angvika.

Orientert

– En av mine hovedoppgaver er å følge saka tett, slik at styret og medlemmene i ROR blir jevnlig oppdatert. Flere av medlemmene er representert i arbeidsgrupper som medvirker på prosjektet, forteller Rakvåg Roald.

I referansegruppa sitter Arne Sverre Dahl, Liv Husby og Britt Rakvåg Roald. I arbeidsgruppa for prehospitale tjenester sitter Henning Fosse og Petter Aaberg Holen. I arbeidsgruppa for distriktsmedisinsk senter i Kristiansund sitter Arild Kjersem og Rakvåg Roald.

– Jeg orienterte ROR om at prosjektorganisasjonen jobber godt, og alt virker å være i rute. Det er viktig for oss å ha en tett dialog med prosjektledelsen. Det er ganske hyppige møter når fram til konseptrapporten skal være klar, sier Rakvåg Roald.

Akuttfunksjoner

– Vi hadde noen enkle diskusjoner på det som skjer i prosessen. Det blir først og fremst i høringsrunden i høst at ROR skal uttale seg, sier Rakvåg Roald.

ROR-møtet ble presentert med framdriftsplanen for prosjektet ut 2016, informasjon om det distriktsmedisinske senteret i Kristiansund, og omstillingsfaktorer for samhandling.

– Det vi i ROR er opptatt av er at det nye sjukehuset på Hjelset blir et fullverdig traumesjukehus med akuttfunksjoner. Det må være en riktig dimensjonering slik at det blir et lokalsjukehus som gjør at man kan ha et godt akuttilbud, sier Rakvåg Roald.

17. juni skal Helse Møre og Romsdal presentere Delfunksjonsprogram, Skisseprosjekt og Økonomiske analyser. Konseptrapporten skal være klar 15. august, med høringsperiode september til oktober. I desember skal beslutningen om konseptfase tas, etter en saksbehandlingperiode.