Driftsutvalget i Fræna kommune er enig, utvalget behandlet saka i et møte torsdag kveld.

- Driftsutvalget innstiller at det bygges et nytt bygg, sier leder Oddvar Myrseth (KrF), til Rbnett torsdag.

- Rapporten stemmer godt overens med det vi så da vi var på befaring. Bygget er ikke egnet som skolebygg rent hensiktsmessig. Det er som en labyrint, av og til vet du nesten ikke hvor du skal gå. Noen av rommene er for små, en sliter med temperaturen og ventilasjonen enkelte steder og det er sprekker i veggene.

Vil se på raske tiltak

Saka skal nå behandles av kommunestyret, det skjer trolig 30. juni. Dersom vedtaket der blir å bygge nytt skolebygg vil det imidlertid gå minst fire år før elever og lærere ved Haukås skole får nye klasserom.

- Det er klart at når situasjonen er så ille og en må vente minst fire år på et nytt bygg må vi se på muligheten for noen strakstiltak, sier ordfører i Fræna Tove Henøen til Rbnett.

Av forholdene som ble avdekket i tilstandsrapporten er det bare brannsikkerheten som må bedres. Her har kommunen fått frist på ett år.

- Å rote bort penger

Et nytt skolebygg vil trolig koste kommunen rundt 145 millioner kroner. En oppussing av det eksisterende skolebygget vil ifølge rapporten koste minst 60 millioner kroner, og det er uten å se på skader på veggene.

- Oppussing vil sikkert komme opp i 100 millioner kroner, og det vil fortsatt være det samme bygget. Det vil fortsatt være et dårlig bygg. Å bruke penger på å sette i stand det gamle bygget vil jeg nesten si er å rote bort penger. Med et nytt bygg får vi muligheten til å starte fra scratch og tegne et mer funksjonelt bygg, sier Myrseth.