Trøndelagsfylkene kom regionreformen i forkjøpet og har allerede gjort vedtak om å slå seg sammen. Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), sier nå at en ytterligere utvidelse sørover ikke er særlig aktuell for Trøndelag. Det var Tidens Krav som først skrev dette.

Unntak for Nordmøre

– Det er fellesnemnda for Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag som har beslutningsmyndighet på dette, men jeg kommer i hvert fall ikke til å innstille på en sammenslåing med Møre og Romsdal, sier Sandvik til Rbnett.

– Ifølge Tidens Krav åpner du for at Nordmøre kan løsrive seg fra Møre og Romsdal og bli med i Trøndelag. Stemmer det?

– Ja, vi tror Nordmøre vil være en styrke for Trøndelag og også motsatt. Men dette er en beslutning som ene og alene ligger til de aktuelle kommunene.

– Hvor tenker du at grensa må gå?

– Det er det ikke opp til oss å vurdere dette. Det er Stortinget som siste instans som må godkjenne det. Samtidig vil det være rart om de nekter noen kommuner dette. Men på spørsmål om hvor langt sør du kan gå før det blir uhåndterlig i forhold til felles kultur og så videre ... Vi vet i hvert fall hvor grensene for Nordmøre går i dag. Men bortsett fra Rindal så er det altså ikke noen kommuner i Møre og Romsdal som har sendt noen søknad til oss.

Unødvendig drøfting?

– Er det overhode noe poeng for fylkesutvalget i Møre og Romsdal å drøfte spørsmålet om tilknytning nordover?

– Som sagt så må saka behandles av fellesnemnda for Trøndelag, dette er det ikke jeg som kan avgjøre alene. Men jeg kommer ikke til å innstille på en slik sammenslåing, og også fylkesrådslederen i Nord-Trøndelag har dette synet, sier Sandvik.

– Mottar vi en søknad, så vil den bli behandlet. Men enkelte saker vet vi i utgangspunktet hvor står allerede før behandling. Jeg har heller ikke inntrykk av at sammenslåing med Trøndelag er så aktuelt for de som bor sør i Møre og Romsdal.