– Jeg synes Regjeringadvokaten hadde veldig mye fokus på det som skjedde tidlig i prosessen. Det som skjedde tidlig i prosessen har vi vært enig i også, men det før og etter 4. desember er vi mest kritisk til, og det bruke ikke han så mye tid på, sier ordfører Kjell Neergaard etter dag to i Inntrøndelag Tingrett.

– Vi kan ikke si ett punkt, vi har fem-seks punkt som vi baserer vår sak på. Så vi skal angripe punkt for punkt og startet idag, sa Neergaard. Ett av punktene Kristiansund kommune prøvde på peke på andre dag var Astrid Eidsviks oppsigelse 4. desember 2014.

Neergaard sa i sitt partsframlegg i Tingretten at Astrid Eidsviks oppsigelse var det som gjorde at befolkningen på Nordmøre mistet tilitten til prosessen om lokalisering av nytt sjukehus. Men at det er nok til å få plasseringsvedtaket kjent ugyldig vedgår han at det neppe er.

– Jeg tror ikke det er nok i seg sjøl, men det er et vesentlig moment i saken. Hun som hadde jobbet med saken i tre og et halvt år, og var klar for å legge frem sin innstilling på Storbakken. Hun følte at hun ble presset ut  fordi de ville presse henne til å gi en annen innstilling enn hun egentlig hadde tenkt til, sier Neergaard.

Noen minutter etter at retten var hevet var han ikke helt klar for å analysere Ola Strands svar fra vitneboksen, men slo fast følgende:

– Han klarte ikke å svare ut alt, slik jeg tolket det.