- Det var 18. mai at jeg fikk melding om at vedkommende hadde mistet sju sauer ved munningen på Isterdalen. Jeg var oppe og så på dem, og det var både voksne og lam, sier Thomas Rødstøl. Men han mener det er vanskelig å konkludere klart på hvilket dyr som har skadet og drept sauene.

- Det som er helt sikkert er at det er et stort hundedyr. Men det kan være vanskelig å skille mellom en stor løshund og en ung ulv på vandring, sier Rødstøl.

- Noe som taler mer for at det er ulv?

- Tja, det er jo tida for at ulvene er på vandring nå, og vi har en synsobservasjon av ulv litt lenger oppe i Romsdalen, ved Horgheim. I alle fall var det det som ble sagt. Vi har ikke funnet noe spor der, så vi har ikke fått dokumentert det, sier Rødstøl. Når det er mistanke om at rovvilt kan ha vært på ferde blir Statens naturoppsyn tilkalt, og Rødstøl har sjøl vært og lett etter spor i det aktuelle området. Det skal også være fire andre sauer som er tatt. Men en av dem vet man positivt er tatt av rev, ifølge Rødstøl.

- Ser dere episodene i sammenheng?

- Foreløpig er det ikke noe som kan knytte dem direkte til det mulige ulveangrepet i Isterdalen, sier Rødstøl. Han vil gjerne ha tips fra folk dersom de skulle gjøre observasjoner.

- Hvordan vet man om det er ulv eller hund på færde?

- En hund vil normalt opptre lokalt. En ulv på vandring kan bevege seg langt, så det kommer an på om vi får flere meldinger, sier han.