Fredag 20. mai klokken 09.00 delåpner Statens vegvesen fylkesvei 63 Trollstigen mellom Slettvikane (Valldalssida) og Stigrøra (Trollstigplatået).

Svingene vil fortsatt være stengt.

- Vi venter fortsatt på Bispefonna. Enten så må skredet gå, eller så må den stabilisere seg og smelte ned før det er trygt å ha trafikk i svingene, sier byggeleder Kaj-André Sæther Døving i Statens vegvesen.

Lite bevegelse

Det har vært lite bevegelse i Bispefonna de siste dagene, da det har vært kaldt i fjellet.

Delåpningen fra Valldalssida av fjellet fører til at det er mulig å besøke Trollstigplatået og se ned over svingene, selv om det ikke er mulig å kjøre der.

- Bispefonna bestemmer alt

Tidligere i mai fortalte kommunikasjonsrådgiver Anne Marit Øksenvåg Johansen i Statens Vegvesen om massiv pågang fra turister som vil kjøre den verdensberømte vegen.

- Vi blir nedringt. Men vi kan ikke åpne Trollstigen før vi vet at det er trygt nok. Det er Bispefonna som bestemmer alt. Vi håpte den skulle rase med de siste dagers mildvær, men ennå har det ikke skjedd noe. Det kan også hende at det ikke raser. Da må vi vente på at faren smelter bort. Hvis fonna kommer, så treffer den vegen, sa Øksenvåg Johansen.

Oppfordrer til å sjekke trafikkmeldinger

Statens vegvesen sier at det fortsatt er tidlig på sesongen, og oppfordrer derfor trafikantene om å sjekke trafikkmeldingene før de besøker vegen.