En mann er dømt til 22 dagers fengsel og en solid bot etter at han avsluttet en fuktig marskveld på Harøya med en kjøretur. Kjøreturen endte med at bilen kom utfor vegbanen, traff en stubbe og veltet utfor vegen.

Mannen erkjente alt han ble dømt for og tilståelsen gjorde at han fikk 22 dagers fengsel i stedet for 30. Bota i slike saker er halvannen brutto månedslønn, og dermed ble det drøyt 107.000 kroner å betale til statskassa. Mannen må også være uten sertifikat i to år og tre måneder og ta ny førerprøve før han kan sette seg bak rattet igjen.

Den aktuelle onsdagskvelden hadde mannen drukket både på vorspiel, på en pubtur og på nachspiel før han fant ut at han skulle kjøre. Det gikk ikke bra. Bilen ble liggende på siden slik at han måtte klatre ut på passasjersiden. Han hadde brukt belte og var ikke skadd. Det var 80-grense der utforkjøringen skjedde, men han mente farta måtte ha vært lavere.

Politiet ville opprinnelig også at han skulle dømmes for å ha stukket fra stedet for å unngå å bli tatt. Dette benektet mannen, og han ble heller ikke dømt for det. Han hadde ikke funnet mobilen etter velten, men han hadde oppsøkt noen i et hus i nærheten for å forklare hva som hadde skjedd. Han ble hentet av politiet på morgenen og tatt med til blodprøve. Den viste at han måtte hatt minst 1,7 i promille da han kjørte i 04-05-tida på natta.