Seks kalde grader og nysnø langt ned i fjellsidene ga ikke akkurat følelse av vår, men følelsene for nasjonaldagen er like sterke for det.

Det begynte med festgudstjeneste i Vestnes kirke. Deretter gikk folk ut på kirkebakken, hvor det ble lagt ned krans ved minnebautaen for de falne i krigen. Hugo Hansen holdt tale, der han minnet om alle som har gjort og gjør en innsats for at folk skal kunne leve i fred og frihet både her til lands og på oppdrag ute i verden.

Alle var med

Med lensmannen i spissen gikk toget til Vestnes sjukeheim. Både barnehagene og skolen markerte seg på en flott måte. Mange av de flyktningene deltok også aktivt på den første nasjonaldagen som vestnesinger.

Toget stoppet opp ved Vestnes sjukeheim, der bloggerne June Holm holdt tale for dagen. Aldri før har det vært så mye folk på denne plassen.

Deretter fortsatte toget til idrettshallen, der feiringen gikk videre med underholdning og aktiviteter i idrettshallen.

Levende musikk

Det var feiring og tog med levende musikk i alle bygdelag rundt om i kommunen. Som vanlig var Øverås og Nerås først ute, før korpsmusikerne måtte videre på neste oppdrag. For korpsmusikerne ble dette en ekstra travel dag, det kalde været gjorde det ikke lettere.

I Tomrefjord ble dagen avrundet med gratis kino for hele familien, også en fast tradisjon, mens det var diskotek for de unge på Vestnes.