De fleste som står på for barneidretten gjør det for å følge opp egne barn. Frank Polte er et unntak. MOIs yngste skiløpere er heldige som kan nyte godt av 45-åringens iherdige innsats for skisporten. Mannen fra Dresden i Tyskland, som nærmest ved en tilfeldighet havnet i Molde for åtte år siden, sier hans filosofi som trener er å gi et godt tilbud til mange.

Han er opptatt av bredden, men sier også at målet er å legge forholdene slik til rette at det i framtida kan komme flere toppidrettsutøvere fra Molde.

– Skaret er en drøm

– Jeg har lyst til å jobbe for at MOI skal bli enda bedre til å rekruttere unge skiløpere til klubben, sier Polte og legger til:

– Vi har alle mulighetene for å bli en enda bedre klubb. Jo større og breiere miljøet er, destoo større er også sjansen for at vi skal klare å få fram toppløpere. Molde har et stort potensial med fantastisk flotte anlegg og treningsmuligheter.

– For å lykkes må vi bli dyktigere, arbeide mer systematisk, og bli flinkere til å inkludere alle. Jeg har lyst til å bidra til det, forteller treneren for klubbens 11 og 12-årsgruppe.

Sjøl liker Axess-ingeniøren å være i aktivitet og holde seg i form. Ski er en av favorittene, men vel så mye trives Frank som fjellklatrer.

Ønsker flere trenere

– 11 og 12 år en fantastisk alder, en gullalder for motorisk utvikling med stor framgang og rask progresjon. Jeg synes det er veldig kjekt å jobbe med barn, og håper å kunne fortsette med det, sier Polte.

– Min gruppe i vinter som har bestått av ti jenter og gutter blir betraktelig mye større neste sesong. Trenerkabalen er ikke lagt, men sjansene er store for at jeg fortsetter som trener for den samme aldersgruppa. Dessverre er det mange som slutter med idrett allerede fra 13-14-årsalderen. Dersom vi skal lykkes med å få fram gode junior- og seniorløpere må vi sørge for at unge skiløpere ikke slutter. Det er artigere å trene dersom gruppene består av mange utøvere. Treningsgrupper med få deltakere er derfor ikke ønskelig, forteller den engasjerte skitreneren, som gjerne ser at MOI også skal lykkes med å få med flere trenere i tida framover.

Opptatt av variasjon

– Sjøl trives jeg med variasjon i egen trening. Det samme tenker jeg er viktig for at barna skal ha det artig og ikke gå lei, sier Polte, som blant annet tok med skigruppa på klatreøkt i Moldeveggen i fjor.

– Nå er det en overgangsperiode for langrennsløperne. Mange er med på andre idretter på denne årstida. For dem som ikke har et tilbud prøver jeg å tilby trening én gang i uka. Det kan være sykling, løping, styrketrening og leik. Min oppvekst i Dresden var god med mye trening og idrett. Jeg ønsker at andre skal få oppleve noe av det samme. Som trener føler jeg at jeg gir noe tilbake til samfunnet, sier ildsjel Frank Polte.