Elevbedriften Sea Level UB fra Romsdal videregående skole fikk førstepris for størst verdiskapingspotensial (Ferdprisen) og Shells innovasjonspris under årets NM for ungdomsbedrifter.

- Interessen vår for det maritime miljøet er utgangspunktet for ideen som ligger til grunn for produktet vårt, sier de unge entreprenørene i en pressemelding fra skolen.

Prisene ble feiret med kake i skolekantina ved Romsdal videregående skole, sammen med elever og ansatte ved Service og samferdsel sist onsdag.

- Slike priser er av stor verdi for skolen. Dette er god merkevarebygging for Romsdal vgs, og en stor inspirasjon for de som går vg1 i år og som skal starte egne ungdomsbedrifter neste år, sa rektor Ivar Rød til prisvinnerne.

Maritimt miljø

- Vi liker å være ute i båt, og det er våre egne erfaringer fra det maritime miljøet som har gitt oss ideen til fortøyningssystemet som vi vant pris for, fortalte elevene i Sea Level UB.

De har laget et produkt som kan komme til nytte for alle som eier småbåter, og kjenner på utfordringen med flo og fjære når de skal fortøye båten ved brygga. Konseptet handler i all enkelhet om at man fortøyer båten i et bøyesystem som reguleres i høyde etter tidevannet. Dette vakte stor begeistring, noe som også kom fram i juryenes begrunnelser:

- SeaLevel UB har evnet å finne en praktisk løsning på et reelt behov (Prisen for størst verdiskapningspotensiale - Ferdprisen)

- Med litt finansiell starthjelp ser vi et godt potensiale for kommersialisering (Shell sin innovasjonspris).

Markering på skolen

Under feiringa på skolen framførte kontaktlærer Arne Syltevig eget dikt til elevene. Han var svært stolt av prisvinnerne, men måtte også få berømme resten av klassen for den støtten de har gitt til elevene som fikk reise til NM.

- I en region med lange tradisjoner for nyskaping og innovasjon, er det godt nytt at entreprenørskapsånden lever hos ungdom, sa leder av Ungt entreprenørskap i Møre og Romsdal, Kirsten Aure i sin tale til elevene.

- Innovasjon og gründervirksomhet er et av de viktigste satsingsområde våre. At vi har ungdom med gode ideer og evne til å se muligheter vil ha stor verdi for vår region i årene som kommer, sa Aure.

Sea Level består av elever fra klasse 2IL1 (innovasjon og ledelse). Prisene fikk de i svært tøff konkurranse med hele 73 andre ungdomsbedrifter som hadde kvalifisert seg til den nasjonale finalen.