«Da fikk vi jaget polakkan tå øya. 14 bila som kjørt i rekke å fulgt dem te ferga! Trur dem vart litt skeptisk!»

Denne meldingen, fulgt av en 14 sekunder lang video tatt fra fergekaia på Solholmen torsdag ettermiddag, er i løpet av torsdag kveld sett av minst 16.000 personer. Og delt på over 130 facebookkonti.

Nå advarer politiet sterkt mot at folk opptrer som borgervern mot personer som ikke har gjort noe galt.

Ikke ulovlig salg

– Vi har ingen indikasjoner på at disse personene i den utenlandskregistrerte bilen har gjort noe som helst galt. Dette er en facebookaksjon som sprer seg på nettet og vi advarer på det sterkeste mot dette, sier Jan Helge Kjøl ved politiets operasjonssentral for Nordmøre og Romsdal.

– Vi har de siste dagene fått veldig mange henvendelser angående denne bilen. Men, det de gjør er å selge noen trefigurer. Og det er ikke ulovlig. Det er derfor all grunn til å advare mot selvtekt på denne måten.

– Jag dem med balltre!

Også tidligere i uka har bilder av en svart, polskregistrert varebil blitt spredt på Facebook, med udokumenterte påstander om at dette er kriminelle personer. På Facebook ble det torsdag kveld oppfordret til å utstyre seg med balltre for å jage selgerne bort.

– Vi vet ikke om de har gjort noe kriminelt, men vi har fått vite at de lusker rundt i hagene til folk på øya. Og at de opptrer som døvstumme, sier en av dem som var med i bilkortesjen som fulgte polakkene til ferga.

– Hva tenker du om at politiet advarer mot den oppførselen dere har, siden politiet ikke har noen indikasjon på at selgerne har gjort noe ulovlig?

– Det har jeg ingen mening om. Vi har snakket med folk som har sett dem luske rundt i hagene til folk på øya – og derfor fulgte vi etter dem og ventet til de hadde tatt ferga fra Otrøya.