Norges smarteste industribedrift skal kåres. Plasto AS på Åndalsnes er en av tre bedrifter som har kommet til finalen, skriver Åndalsnes Avis.

Det er Norsk Industri og Siemens som sammen gjennomfører konkurransen. Hele 60 bedrifter meldte seg på.

Ledende i Norge

Plasto er en av landets ledende bedrifter innen sprøytestøping og har i mange år vært langt framme når det gjelder forsknings- og utviklingsprosjekter. Juryen skriver følgende om hvorfor de er kommet til finalen:

«Plasto har 40 ansatte og er en familieeid produsent av plastprodukter med kjernevirksomheter innen produktutvikling, sprøytestøp og utvikling av produksjonsteknologi. Plasto har investert i kompetanse og bygger selv digitaliserte produksjonslinjer med høy grad av automasjon gjennom avanserte maskiner og roboter. Dette sikrer en jevn og god kvalitet og eliminerer betydningen av lønnsforskjellen mellom Kina og Norge. Ubemannet 24/7-produksjon har fra 2011 til 2014 økt Plastos omsetningen med 30 prosent hvert år - uten vesentlige økninger i arbeidsstokken. Produksjon fra Norge i stedet for Kina reduserer også ledetid, tid og kostnader til frakt samt reduserte lagerkostnader.»

Smarte løsninger

I konkurransen letes det etter industribedrifter som bruker teknologi og ressurser på en smart og effektiv måte for å øke sin produktivitet og konkurransekraft, skriver Åndalsnes Avis.

I tillegg til Plasto, er også GKN Aerospace på Konsberg og Neuman Aluminium Raufoss Technology på Raufoss i finalen.