Møbelsenteret Vestnes er navnet på den nye butikken, som eies og drives av Arnfinn Dalhaug og Hege Haugen. Publikum var tydeligvis spent på butikken, fullt av folk møtte opp da dørene åpnet klokka 12.

Blant gjestene var også musikere fra Tresfjord Janitsjar, som satte ekstra spiss på åpningen med fengende musikk. Både Arnfinn og Hege er kjent for sitt musikalske engasjement, nå skal de inn i en ny livsstil som møbelhandlere på Vestnes.

Møbelhuset på Vestnes bestemte seg for å legge ned driften i fjor. Folk var derfor spent på om det kom noen ny møbelbutikk i kommunen.

Nytt område

– Jeg var innom Møbelhuset i fjor og spurte hvem som skal ta over som møbelhandler på Vestnes, forteller Hege Haugen.

Svaret kom kjapt: Hvis ikke du vil ta over, så er det ingen. Interessen var fanget.

Arnfinn har pendlet i ti år fra Vestnes til jobb som rektor ved kulturskolen i Valldal. Han hadde også lyst på noe nytt og slippe pendlerlivet, sammen bestemte de seg for å satse på egen butikk. Arnfinn er ikke bare musiker. Han har tidligere vært ansatt i Molde Musikk og drevet Romsdal Musikksenter i Molde.

Uavhengig av kjede

Den nye butikken er på 300 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. Lokalene er lyse og luftige, og de forhandler de fleste av de kjente merkene. Fem av leverandørene var til stede under åpningsdagen. Møbelsenteret Vestnes er ikke tilknyttet noen av kjedene.

– Vi viser et utvalg møbler her i butikken, og skaffer det meste, forteller Hege Haugen. Hun har søkt om ett års permisjon fra Vestnes kulturskole, det er hun og Arnfinn som skal drive butikken sammen.

Godt mottatt

– Reaksjonen fra publikum har vært veldig positiv helt siden det ble kjent at vi skulle etablere oss med møbelbutikk. Tilstrømmingen i dag bekrefter dette inntrykket, sier Hege Haugen. Hun er styreleder, Arnfinn er daglig leder.

– Vi kalkulerer med en omsetning på rundt fem millioner det første året. Potensialet er det dobbelte, sier Arnfinn Dalhaug.

Blant dem som møtte opp under åpningen var ordfører Geir Inge Lien, som hadde med blomster og hilsen fra kommunen. Han ble også første kunden da han kjøpte seg en hvilestol.

– Det er veldig positivt at vi fortsatt får ha en møbelbutikk i Vestnes. Dette styrker også Vestnes som handlesentrum, sier Geir Inge Lien.