Det er en imponerende dugnadsånd blant beboerne på Årø og Røbekk. I fjor ble en flott gapahuk ferdigstilt ved hjelp av dugnad i Årølia, og nå skal beboerne få enda mer å glede seg over. Lørdag var dugnaden i gang for å lage pumptrackbane ved Rivalhuset.

Samarbeid

– Oppgaven i dag er veldig enkel. Vi skal hogge ned og brenne opp, sier leder for Årø og Røbekk velforening, Atle Braute, til de frammøtte dugnadsarbeiderne. Velforeningen har fått disponere en tomt ved siden av rivalbanen til prosjektet, og pumptrackbanen er et samarbeid mellom sportsklubben og velforeningen.

Viktig tilbud

Sykkelbanen blir rundt ett mål stor, og meningen er at man skal ”pumpe” sykkelen gjennom banen uten å trø. Braute forteller at det er viktig å lage flere tilbud til barn og unge.

– Det er de som er framtida. Det er viktig for oss å gi barn og unge et tilbud som inneholder både fysisk aktivitet og lek. Jeg tror pumptrackbana kan bli et sosialt samlingssted. Det ligger sentralt til i Årølia, og jeg håper hele byens befolkning vil ta den i bruk. Pumptrackbanen egner seg best for cross- og offroadsykler, og jeg tror man blir ganske sliten av å ”pumpe” seg igjennom bana. Men den kan brukes både av små og store, sier Braute.

Utvikle området

Styreleder i Rival, Knut Ola Tverdal, synes det er flott at flere områder ved rivalbana tas i bruk.

– Det er et steg mot å utvikle området videre. Det er viktig at vi har tilbud på Molde øst også, alt kan ikke være i sentrum, sier han.

Mesteparten av arbeidet med den nye pumptrackbanen blir gjort på dugnad, og velforeningen håper den skal stå ferdig til fellesferien.

– Folk stiller opp. Både i dag, og når vi skal inn med maskiner og utstyr. Det er greit å få hjelp av maskiner når vi skal frakte ned rundt 300 tonn med grus, sier Braute. Tverdal synes velforeningen har en imponerende dugnadsånd.

– Det er noen ildsjeler som drar i gang, og  da stiller folk opp. I tillegg er dugnad en sosial hendelse med pølser, kaffe og brus. Det er veldig hyggelig, sier han.