Hovedredningssentralen advarer på twitter: "Snøskredfaren er nå stor! Det har i dag vært 3 skred i området Rauma. Personer i terrenget bes utvise stor forsiktighet."

Som kjent fikk et snøskred i Isfjorden lørdag et tragisk utfall, da en svensk skiløper døde etter å ha blitt tatt av snømassene.

12 mannskaper rykket ut

Søndag kl. 14.22 fikk politiet melding om snøskred ved Øspetinden i Måndalen. Her skal tre personer på skitur ha utløst skredet, men ingen av dem ble tatt.

Wenche Toven i Norsk Folkehjelp Sanitet i Nesset opplyser til Rbnett at 12 mannskaper fra Skredgruppa NFS Nesset rykket ut for å dra til Måndalen. Blant disse var det tre skredledere, med oppgave å sikkerhetsvurdere og lede innsatsen på stedet.

- I dag ble heldigvis innsatsen avblåst da skredtatt ble gjort rede for, opplyser Toven, som leder skredgruppa.

Kvasstinden

Like etter, kl. 14.57,  fikk politiet melding om nytt snøskred, denne gangen ved Kvasstinden i Rauma. De første meldingene gikk på at en skiløper var blitt tatt av raset, skriver politiet på sin twitterlogg.

Dette viste seg imidlertid ikke å stemme. Skiløperen, som var i følge med flere andre, hadde utløst skredet, men unngikk sjøl å bli tatt.

Hovedredningssentralen opplyser at mannskaper ble sendt ut etter denne skredmeldingen. Men disse ble kalt tilbake da det ble klart at det likevel ikke var tilfelle at en skiløper var blitt tatt av raset, slik den første meldingen gikk ut på.

Skred i Gjemnes søndag kveld

Søndag kl. kl. 1840 melder politiet om enda et snøskred, denne gangen i Gjemnes: "Mindre snøskred på Harstadfjellet, ingen personer tatt i skredet."