Restene av vraket av helikopteret som styrtet ved Turøy vest for Bergen, ble hevet lørdag ettermiddag. Det viste seg å være helt ødelagt.

Vraket ble heist opp av kranfartøyet Multi Quality, som ble døpt i en seremoni på Storkaia i Molde lørdag for en uke siden.

Kranbåten, er bygd ved Vaagland Båtbyggeri i Halsa, ble bygd som servicefartøy til oppdrettsnæringa.

Multi Quality var fredag med på å skjerme ulykkesområdet for andre båter. Lørdag var det altså det helt nydøpte fartøyet som fikk den krevende oppgaven med å heve helikoptervraket.

- Tragiske omstendigheter

Petter Thoresen er daglig leder i moldefirmaet FSV Group AS, som drifter kranbåten. Han ønsker ikke å kommentere selskapets bidrag hittil etter helikopter-tragedien, men sier dette:

- Dette er en pågående operasjon, og jeg kan ikke gi noen informasjon om hva som skjer framover. Men det er jo tydelig fra TV-bildene at vi har bistått i operasjonen så langt, sier han.

- Båten er bygd for oppdrag i oppdrettsnæringen. Hvordan har den fungert til den spesielle oppgaven ved Turøy?

- Rent teknisk har operasjonene vært innenfor vanskegraden av det vi vanligvis driver med. Men omstendingene er jo spesielt tragiske, sier han.

Thoresen ønsker heller ikke å kommentere hvordan mannskapet har håndtert det spesielle oppdraget ved Turøy.

FSV Group drifter og leier ut mindre spesialfartøy til operasjoner over og under vann. Multi Quality var i nærheten av ulykkesstedet utenfor Bergen fredag fordi de hadde et oppdrag i nærheten.

Vraket på grunt vant

Helikoptervraket lå på 6-7 meters dyp. Halepartiet ble hevet fredag. Rotoren ble funnet på land, et par hundre meter unna. De svarte boksene er funnet og ble sendt til England lørdag.

Det var elleve nordmenn, én brite og én italiener om bord i helikopteret av typen Super Puma, som tilhørte CHC Helikopter Service.

Identifiseringen av de omkomne vil trolig være klar innen fem dager. Inntil da, er det uklart om alle er funnet etter styrten, opplyste politiet lørdag.

Petter Thoresen er daglig leder i moldefirmaet FSV Group AS, med adresse Torget, Molde. Selskapet drifter og leier ut mindre spesialfartøy til operasjoner over og under vann. Blant disse er Multi Quality. Foto: FSV Group AS