Det sier lederen i samferdselsutvalget, Kristin Sørheim.

Kampen for å komme høyest på lista over prioriterte vegprosjekt, blir knallhard.

Lederen for samferdselsutvalget i Møre og Romsdal, Kristin Sørheim (Sp), tror ikke det blir noen enkel oppgave å løfte fram ny veg mellom Lønset i Molde og Hjelset langs E39, i konkurransen med andre store vegprosjekt i fylket.

Mange prosjekt står i kø

– Ut fra forslaget fra fagetatene er det ufattelig få vegprosjekt i Møre og Romsdal som har fått plass i Nasjonal Transportplan for åra 2018–2029. Den største satsingen ser ut til å skje på aksen Oslo - Hamar - Trondheim og Bergen - Stavanger.

Her i fylket står vegprosjektene i kø:

  • Europaveg 136 gjennom Romsdal

  • Møreaksen

  • Ny innfartsveg til Molde

  • Ny innfartsveg til Kristiansund,

  • Innfartsveg til Ålesund.

- Vi har heller ikke fått startbevilgning til E39 mellom Betna og Stormyra i Hemne, forklarer Kristin Sørheim til Romsdals Budstikke.

Snakk med regjeringa

– Hva tenker du om at det planlegges nytt sjukehus på Hjelset og ikke ny veg til Hjelset?

– Det bør regjeringa, som kjører sjukehussaka, tenke på. Statsrådene fra samme regjering bør kunne svare på det.

– Hva ser du som realistisk løsning for ny E39 mellom Lønset og Hjelset?

– Vi får høre at fylkeskommunen må være tydelig i prioriteringene våre. Slik jeg tolker det, både etter signal fra næringslivet og fra det politiske miljøet, er det mest sannsynlig at fylkestinget kjører fram E136 gjennom Romsdalen som det fremste prosjektet. Utbedringene av riksvegen gjennom Romsdalen har stått på vent i mange år, sier hun. Og:

- Jeg tror det vil være vanskelig for fylket å prioritere Hjelset-Lønset foran E136 Romsdalen. Man kan godt planlegge Lønset-Hjelset, men pengene ser jeg ikke når vil komme, sier Kristin Sørheim.

Debatt i fylkestinget i juni

Hun er opptatt av at fylket klarer å sikre penger til å så startet på strekninga Betna-Stormyra på E39, og oppstart av Møreaksen.– Fylkestinget skal uttale seg om prioriteringsrekkefølgen på prosjektene på tingsamlingen i juni, sier Sørheim.