Sola skinner og været viser seg fra sin beste side i romsdalsregionen om dagen. Men flere opplevde likevel at de måtte skrape is av bilrutene onsdag morgen – temperaturene har vært svært lave selv om vi nærmer oss mai måned.

Tosifret med pluss

Langtidsvarselet fra yr.no viser imidlertid at det er endringer på gang.

Riktignok er skjermdumpen ovenfor ikke så informativ – den viser nemlig temperaturene som er ventet for Molde i Mosambik helt sør i Afrika. Men også i Molde her i Romsdal er det ventet tosifrede plussgrader fra torsdag av.

På langtidsvarselet til Yr meldes det 10-12 grader hver dag så langt varselet rekker, samtidig som det blir oppholdsvær, nesten vindstille og massevis av sol. Romsdalsrussen og andre som vil være mye ute, får med andre ord fine dager i starten av mai.

Finn fram vårklærne

Også Storm mener det blir en god temperaturøkning. De er mer usikre på om det blir fritt for nedbør, men er enig i at det blir tosifrede plussgrader, i hvert fall i mesteparten av langtidsperioden.

Dermed kan det synes som vi endelig kan legge bort dunjakkene og isskrapene – nå kommer endelig våren til Romsdal!

Se også Romsdals Budstikkes eget værsenter. Her får du temperaturene i Molde sentrum akkurat nå, temperaturrekorder, vind og lufttrykk – og alt du måtte trenge av værdata.