Basehopper Tom Erik Heimen fra Åndalsnes har søkt før, fått avslag, og søker nå igjen om å lov til å lande med helikopter på Katthammaren. Derfra skal han - med katapult - skyte ut en mann utstyrt med vinger og en jetmotor.

For første gang i verden

Tidens Krav har fått tak i Heimens siste søknad til Nesset kommune, og siterer fra den i fredagens avis:

"Målet er å skape flyhistorie. Endelig kan et levende menneske ta av fra jorden og lande på samme plass. Dette er aldri gjort før, men nå er det fullt gjennomførbart."

Planen er at den sveitsiske piloten Yves Rossy - alias Jetman - skal fly i ca. ti minutter før han lander i fallskjerm på samme sted som han ble skutt ut i katapulten.

Vil lande 18 ganger

Opprinnelig var det tenkt 30 landinger med helikopter til sommeren, men dette ble krympet til 20 landinger i søknaden som nylig ble avslått.

I den siste søknaden, sendt 29. mars, søkes det om tillatelse til å lande 18 ganger med helikopter på toppen av Katthammaren, og da i tidsrommet 17. juli til 5. august.

Reklame og inntekter

TK forteller at Heimen i søknaden argumenterer med at stuntet vil gi mye god reklame via tv-opptak som skal gjøres underveis. Ambisjonen er at disse opptakene skal sendes verden rundt.

Heimen mener også at crewet på 20- 30 filmfolk fra Dubai ville komme til å kjøpe varer og tjenester i Nesset for nær en halv million kroner. Blant annet ville det bli brukt en del på kost og losji i Eikesdal under innspillingen av filmen.

Dubai betaler

På youtube kan man se Jetman alias Rossy i en reklamefilm for det statseide flyselskapet Emirates i Dubai. Det er da også Dubai som skal betale for prosjektet som Heimen altså håper å få til fra Katthammaren i Nesset, skriver Tidens Krav.

Heimen har allerede fått de tillatelsene han trenger til å gjennomføre "verdens første menneske-flytur" i Hellesylt på Sunnmøre. Han mener imidlertid at forholdene på Katthammaren er bedre, og prøver derfor igjen med ny søknad.

På spørsmål fra TK om han tror søknaden blir innvilget denne gangen, svarer han slik:

- Egentlig ikke, og jeg har allerede fått klare signaler om avslag.

To "ja" ble anket

Styret for Dovrefjell - Sunndalsfjella nasjonalpark har fått søknadene videresendt fra Nesset kommune. Fjellstyret har to ganger tidligere innvilget søknadene fra Heimen, på tvers av råd fra eget sekretariat. Men deres ja har blitt omgjort til nei, etter at Fylkesmannen anket til, og fikk medhold fra, Miljødirektoratet.