München/Elnesvågen: En ny kontrakt med Hæhre Entreprenør på ti 40-tonns Doosan DA40-dumpere ble undertegnet på Bauma i München, en av vierens største anleggsmaskinermesser, som går av stabelen denne uka. Salget skjedde gjennom Doosans norske forhandler Rosendal Maskin.

– Denne kontrakten er viktig for oss, og betyr langt mer enn de ti dumperne isolert sett. Signaleffekten er viktig, sier en strålende fornøyd salgsstøttesjef Jan Roger Lindseth ved Doosan i Elnesvågen, som nå er på Bauma.

I en periode der Doosan har slitt med svakt salg, permitteringer og oppsigelser, ble meldingen om kontrakten mottatt med stor glede på dumperfabrikken på Varhol.

Slo Volvo

Jan Roger Lindseth framholder at kontrakten er viktig for Doosan av flere årsaker.

– Det er en liten revansj i forhold til det som skjedde på forrige Bauma, da Hæhre Entreprenør inngikk kontrakt med Volvo og annonserte den på messa i München, sier Jan Roger Lindseth. Han legger ikke skjul på a det var en nedtur for Doosan.

80 dumpere

Hæhre Entreprenør har opp gjennom åra vært en stor og viktig kunde for Moxy og seinere Doosan. Modum-entreprenøren har totalt kjøpt over 80 dumpere fra fabrikken i Elnesvågen.

– Signaleffekten rundt kontrakten som ble inngått i München er kjempeviktig for oss i forhold til andre kunder i det norske markedet. Hæhre Entreprenør er en stor aktør, og andre entreprenører følger med på hva de kjøper. At de valgte Doosan blir lagt merke til. Det gjorde godt å få denne kontrakten. At Hæhre Entreprenør valgte Doosan, viser at vårt produkt er konkurransedyktig. Hæhre Entreprenør hadde aldri kjøpt vårt produkt hvis det ikke hadde vær det beste for dem, sier, sier Jan Roger Lindseth.

Betydelig antall

Han framholder samtidig at ti dumpere er et betydelig antall for Doosan, slik omstendighetene er i dag. Det kan også ligge føringer for videre handel i kontrakten.

– Etter seks-sju måneder med permitteringer og oppsigelser, veier denne kontrakten litt andre vegen, sier Jan Roger Lindseth.   Han forteller at det også ligger en betydelig vedlikeholds- og sørviskontrakt på fem år i handelen som er inngått.

– Det er viktig for stabiliteten i forhold til forhandlerne, sier Jan Roger Lindseth.

Mer i Norge

Han framholder at det har vært bra aktivitet, og positiv utvikling i markedet i Norge.

– Vi har solgt mer i Norge til nå i år enn vi gjorde i hele fjor. Vi er også veldig godt fornøyd med å ha kommet tyngre inn på markedet for 40-tonnere, hvor vi har vært nesten helt ute, sier Jan Roger Lindseth.

Doosan produserer som kjent to typer dumpere ved fabrikken i Elnesvågen, den ene på 30 og den andre på 40 tonn.

Doosan har tidligere opplyst at de i år regner med å produsere ca. 100 dumpere ved fabrikken i Elnesvågen.