Møre og Romsdal Natur og Ungdom var sist helg representert ved organisasjonens nasjonale årskonferanse i Oslo. Her fikk togenes plass i Nasjonal Transportplan stor oppmerksomhet.

Vil ha elektrifisering

– En tredjedel av Norges klimagassutslipp kommer fra transportsektoren. Dersom vi skal klare å kutte våre utslipp i tråd med Paris-avtalen er det nødvendig med en satsning på miljøvennlig transport. Vi krever derfor at en elektrifisering og utbedring av Raumabanen blir tatt med i Nasjonal Transportplan 2018 – 2029, sier Thor Due, fylkesleder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom.

«I dag trafikkeres strekningen av dieseltog. Dette fører til større kostnader og høyere klimagassutslipp. Natur og Ungdom ønsker at banen får en opprustning i kommende planperiode, og krever at banen elektrifiseres», heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

Støtte fra Ålesund

– Daglig er det stor trafikk gjennom Romsdalen med både gods- og persontransport, men mye av dette foregår på veg. Dersom banen elektrifiseres vil det bli mer attraktivt for både reisende enkeltpersoner og godsselskaper å benytte seg av banen. Dette vil igjen føre til positive effekter, både økonomisk og miljømessig, lokalt og globalt, sier Solveig Årvik i Ålesund Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom er en miljøvernorganisasjon for ungdommer opp til 25 år. De har ifølge egen oversikt drøyt 7.700 medlemmer fordelt på nesten 90 lokallag over hele landet.