I femte etasje på de nye blokkene ved Molde Campus finner man studentenes nye penthouse-hybler med utsikt i særklasse.

Studentsamskipnaden viser med glede fram de nye studentboligene ved Høgskolen i Molde. Fra høsten utvides kapasiteten når byggetrinn to er ferdig. Høg standard, kjempeutsikt og sosiale rom skal få studentene til å trives.

– Vi må legge til rette for at studentene vil bli i byen. Mange vil i alle fall huske Molde etter å ha bodd her, sier Knut Silseth, direktør i Studentsamskipnaden på plass i en av kvartettene, som er kommet på plass.

Å sette sammen modulene fra Estland tok bare to og en halv dag på hver av de to blokkene. Nå pågår arbeidet med å få modulene til å henge sammen.

Fellesrom

Byggetrinn 1, som ble påbegynt i 2012 og innflyttet høsten 2013 har plass til 160, primært i enkelthybler. I byggetrinn 2 er det 89 nye boliger, mange i såkalte kvartetter, der fire personer deler kjøkken, men har hvert sitt rom.

– Mange av studentene som har vært her en stund har etterlyst slike hybler for å få studenttilværelsen mer sosial. Det er også en fin måte for nye studenter å komme seg fort inn i et sosialt miljø, sier Silseth.

Studentsamskipnaden har i tillegg investert betydelig i to etasjer mellom de to blokkene, som binder dem sammen, og som inneholder boder i den ene etasjen, og 100 kvadratmeter med aktivitetsrom for alle studentene i første etasje.

Populært

At studentboligene er attraktive er det ingen tvil om. I fjor hadde man lang venteliste på hyblene, og allerede før søknadsfristen for studiene ved skolen er utgått, har man fått 100 søknader til hyblene.

– Det er kjempeviktig for å tiltrekke seg nye studenter å ha et godt botilbud. Og så er det viktig for byen med en utvikling av Campus, sier Silseth.

Flere av hyblene har allerede fått leietaker. Boligsjef Venke Hovde forteller at det er tilreisende studenter fra andre deler av landet blir prioritert.

Modulene fra Estland kommer med ferdig innredet bad og kjøkken, samt garderobeskap. På plassen koples vann og strøm i tilrettelagte sjakter, og man dekker til skøyten mellom modulene. Til og med lamper og panelovn er ferdig montert. Studentsamskipnaden skal sette inn tv, hvitevarer og brannalarm, samt sørge for trådløst nett.

Kan bli mer

De nye blokkene har fem etasjer med boliger, og er universelt utformet med stor heis, og 4 handikaptilpassa rom i hver av de to blokkene.

Parkeringsplassen ved studentboligene får overbygg, slik at det kan parkeres over to etasjer. Det vil gi parkering til ca. 30 % av beboerne, som er kravet fra kommunen, og samsvarer med antall studenter som tradisjonelt sett har egen bil.

Fundamentet lages slik at man kan bestille nye moduler og sette et byggetrinn 3 med ca. 50 boenheter på toppen, mot en reduksjon i antall parkeringsplasser.

Full fart

Firmaet Kodumaja i Estland, som har laget modulene, har i disse dager 14 personer på prosjektet som jobber med å sette sammen og gjøre klar boligene. Totalentreprenør Christie & Opsahl AS, som har bygget trapperom, heissjakter og fellesarealet mellom de to modulblokkene jobber med å ferdigstille dette nå, og har 7 personer på byggeplassen.

Malere og elektrikere kommer i løpet av den nærmeste tida på plass for å ferdigstille prosjektet. Så skal Studentsamskipnaden flytte inn hvitevarer og møbler. Hyblene blir klare til studiestart i høst, men offisiell åpning blir kanskje ikke før de første studentene har bodd der noen uker. Men snorklipping blir det garantert i løpet av høsten.