Sjukehusa i Møre og Romsdal skal ha klinikker med felles ledere. Det har adm. direktør Espen Remme bestemt. Det innebærer at sjukehusa i Molde, Kristiansund og Volda ikke får egne direktører.

Administrerende direktør Espen Remme har tatt beslutningen: Helse Møre og Romsdal skal drive sjukehusa med felles klinikkledelse for hver klinikk. Remme ønsker tversgående ledelse, ikke at hvert sjukehus skal ha sin egen, stedlige direktør.

Forskjellen fra dagens organisering av ledelsen, er at direktør Remme splitter kirurgien i to klinikker: Klinikk for akuttmedisin, som er blant annet anestesi. Og klinikk for kirurgi. Disse får hver sin klinikksjef med ansvar for alle de fire sjukehusa i fylket.

Slik har Espen Remme konkludert med at klinikkene skal være:

• Klinikk for akuttmedisin

• Klinikk for diagnostikk

* Klinikk for kirurgi

* Klinikk for barn, unge, kvinne

• Klinikk for medisin

• Klinikk for psykisk helsevern (PH) og tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).

I høringsuttalelsene har sjukepleierne og legene ved Kristiansund sykehus, Molde sjukehus og Volda sjukehus argumentert for å få hver sin egen stedlige ledelse, altså sin egen sjukehusdirektør. Dette argumentet har ikke nådd opp hos direktør Espen Remme.

Remme har forventninger til den nye ledelsesmodellen for sjukehusa:

- Vi har ambisjoner både for pasientene og på egne vegne. En organisering på tvers av sjukehusene legger bedre til rette for kunnskapsdeling og standardisering av tjenestene, noe som igjen reduserer variasjon, sier administrerende direktør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal.