Overtakelsen ble markert med en tilstelling på hytta søndag. Rundt 200 mennesker, store og små, tok turen opp Storlivegen for å delta. Inne var det fyrt opp i ovnen, i stua var det lesestund for de minste, ute var det aktiviteter, servering, taler og musikk.

Den første Storlivegen ble etablert i 1860, hytta ble oppført tolv år seinere. I 1885 ble den kjøpt av Grand Hotel, som fikk skjenkeløyve både for øl og vin her fem år etterpå.

Ola Gjendem ga de frammøtte innblikk i en fargerik historie, der en rekke eiere har vært inne, både privatfolk og organisasjoner.

Keiseren drakk ananasbrus her

Fornemt besøk har det også vært, da keiser Wilhelm i 1901 inviterte 40 gjester til selskap oppe ved hytta med fantastisk utsikt over byen og fjorden. Hytta var så liten at keiseren måtte få kjørt opp telt, sjøl drakk han vann og ananasbrus som han hadde med fra Tyskland, forteller Ola Gjendem.

De siste tiåra har hytta vært i dårlig forfatning, det har til og med vært på tale med riving. Men dette ble det ikke noe av, mye takket være Vidar Venås, som har passet på hytta og vært som en vaktmester det siste tiåret. Han fikk da også velfortjent ros fra Ole Gjendem for innsatsen.

Turistforeningen satser

For generalsekretæren i Den Norske Turistforening (DNT), Nils Øveraas, var det ekstra gledelig å få være med på redde Storlihytta i heimbyen Molde. Dette blir hytte nummer 522 tilhørende DNT.   I 2018 fyller DNT 150 år, da er målet at Storlihytta skal være restaurert og framstå i ny prakt.

Støtte

– I første omgang skal vi male og gjøre den litt finere utvendig. Så må vi bestemme hvordan vi skal restaurere hytta og lage et tilbygg. Full restaurering og påbygg kan komme opp i fem millioner kroner. Olav Thon har gjennom Thon-fondet lovet et visst beløp til dette, størrelsen på dette kan jeg ikke oppgi nå, sier Nils Øveraas til Romsdals Budstikke.

Ordfører Torgeir Dahl er glad for at hytta nå er i nye og gode hender. Han understreket verdien av Moldemarka som rekreasjons- og friluftsområde for folk i Molde, her vil Storlihytta bli en fin møteplass. Det er verken innlagt vann eller strøm på hytta, men dette er ikke teknisk vanskelig å få til.

Denne søndagen hadde man fyrt i ovnen, og på kjøkkenet var Anne-Karin Høj i full sving med å koke kaffevann i en diger kjele. Ute ventet alle kaffetørste. Det blir mange flere i åra som kommer.