Direktør Espen Remme er i ferd med å sette sammen sin nye ledergruppe. Den omfatter både stabsledere og klinikksjefer.

- Det har vært holdt kartleggingssamtaler med både klinikksjefer og stabsledere. Jeg tar sikte på å ha modellen for ledelse klar neste uke, opplyste adm. direktør Espen Remme i styremøtet i helseforetaket onsdag.

Bakgrunnen for at direktør Remme arbeider med å sette sammen sin nye ledergruppe, er rapporten fra konsulentselskapet Deloitte fra i fjor høst. Rapporten konkluderte med at helseforetaket har for utydelige ledere, og at ikke alle ledere forholder seg lojalt til vedtak som fattes av styret.

Samtidig som direktør Remme setter sammen ledergruppa, skal han også avgjøre hvilken styringsmodell helseforetaket skal ha. Han har to modeller å velge mellom: En tverrgående ledelse eller en hybridmodell der det åpnes for at hvert sjukehus skal ha sin egen ledelse.

Skal sjukehusa i Kristiansund, Molde, Ålesund og Volda ha sin egen stedlige ledelse? Skal sjukehusa styres av en gjennomgående ledelse, der klinikksjefer har ansvar for å lede klinikkene på alle sjukehusa?

- Vi har fått inn 48 svar på høringsrunden, opplyste direktør Remme.

- Direktøren viste til forliket som er inngått på Stortinget om nasjonal helse- og sjukehusplan. Han ønsker å få klarhet i hva forliket innebærer.

- Vi må få sjekket ut i hvilket om fang og på hvilket nivå lokal ledelse er påpekt av Stortinget, sa Remme i styremøtet.