Det er ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, som torsdag viderebringer nyheten om at svenske Green Cargo vil ta over godstrafikken på Raumabanen.

- Det beste vi kunne håpe på

- Det er en fantastisk nyhet å få. Jeg ble kjent med denne utviklingen i kveld og slik jeg forstår det vil Green Cargo ta over godstransporten slik at man kan kjøre uavbrutt. Dette er den beste utviklingen vi kunne håpe på når Cargolink først hadde bestemt seg for å avslutte sin virksomhet, sier Hustad til Rbnett.

Som kjent har selskapet Cargolink varslet at de vil stanse med godstransport fra 18. mars i år. Etter det Romsdals Budstikke erfarer er det ikke utelukkende økonomien på Raumabanen som er årsaken til avgjørelsen.

Utvider i Norge

Green Cargo vil foreløpig ikke si noe spesifikt om Raumabanen, men opplyser at de er i ferd med å utvide virksomheten i Norge.

- Det er kunder på det norske markedet som har kontaktet Green Cargo med et ønske om at vi i større grad en tidligere skal utvikle vår virksomhet i Norge, sier Green Cargos administrerende direktør, Jan Kilström, i en pressemelding.

- Innad i Green Cargo hadde vi allerede diskutert å utvide vår virksomhet på det norske markedet. Nedleggelsen av Cargolink har gjort at vi har påskyndet planleggingen vår. Vi har god dialog med kundene våre og anses å være en erfaren aktør og god arbeidsgiver.