Vestnes kommune har sett på tre mulige alternativer i kommunereformen. Det ene er å stå alene. Det andre alternativet er sammenslåing med Rauma – her går arbeidet og forhandlingene sin gang. Det tredje alternativet var å slå seg sammen med fem landkommuner på Sunnmøre; Haram, Ørskog, Skodje, Stordal og Nordal.

Haram trakk seg

Nå har nabokommunen Haram trukket seg ut av dette alternativet. Samtidig har forhandlingsutvalget til Vestnes møtt liten entusiasme fra sunnmørskommunene når de har fremmet sine ønsker, blant annet om at de gjerne ville ha administrasjonssetet for den sammenslåtte kommunen til Vestnes.

– Krevende

Vestnes-ordfører Geir Inge Lien sier til Rbnett at forhandlingene har vært krevende.

– Som leder i forhandlingsutvalget så opplever jeg det krevende å forhandle med fem andre kommuner. Alle kommunene ønsker å ha kommunesenter og store tunge posisjoner inn i sin kommune, sier Lien, som innrømmer at også de har kjempet for å få dette.

Store forskjeller

Geir Inge Lien understreker at naboskapet til Haram er godt, og at møtet i kveld ikke holdes fordi Haram har trukket seg ut av gruppa med sunnmørskommuner de var i forhandlinger med.

– Vi har møtt utfordringer som må diskuteres. Det gjelder både hvor administrasjonssenteret skal ligge, men også det jeg opplever som store sprik i hva vi ønsker og har som mål.

Rbnett kommer med oppdatert informasjon etter møtet i Vestnes er ferdig.