Alle klasserom var åpne, med lærere og elever tilstede i mange av dem, så skuelystne fikk se skolen fra innsiden. Tidligere lærere var på besøk, samt kommende elever.

Bedre på kommunikasjon?

– Jeg skal søke snart, og det blir nok Medier og Kommunikasjon, sier Silje Harstad fra Batnfjorden.

Sammen med Ingunn Wiik Harstad, også fra Batnfjorden, og Vilde Berg fra Molde, var hun på besøk for å se på skolen lørdag.

– Det handler om interesse, og om å få gjøre en del praktisk arbeid. Kanskje blir vi også bedre på kommunikasjon og å prate med folk, tror jentene.

– Jeg tror det kan være litt mindre kjedelig enn bare rene teoretiske fag hele dagen lang, mener Wiik Harstad.

Jentene fikk se foto- og TV-studio, samt elevers arbeid med musikkvideo i ett av klasserommene. De fikk også sett eksempler på tidligere elevers arbeid.

Studieforberedende

Fra høsten blir Medier og Kommunikasjon en studieforberedende retning, og ikke lengre yrkesfag. Det betyr litt færre timer med programfag, og en annen fordeling på de tre årstrinnene, men man får generell studiekompetanse for videre utdanning etter tre år.

– Medier og Kommunikasjon blir veldig populært i år. I dagens digitale verden vil det de lærer her komme til nytte i mange yrker. Uansett hvilket yrke de ender opp med etter endt utdanning, vil det å være et digitalt hode være en fordel, sier avdelingsleder Anne Midtsæter.