Torsdag kveld meldte E24 at transportselskapet Cargolink avvikler sin virksomhet. De har ikke klart å skape positive økonomiske resultater, og besluttet derfor i et styremøte torsdag å avvikle selskapet.

Det betyr full stans for Cargolinks tog på Sørlandsbanen, Bergensbanen, Dovrebanen og Raumabanen, skriver E24.

Rammer mange

Rauma-ordfører Lars Olav Hustad sier til Åndalsnes Avis at nedleggelsen kan få større konsekvenser enn mange tror.

– Dette er veldig trist. Det vil dessverre bety for Rauma og regionen vår at vi ikke har et godstog på Raumabanen, sier han til Åndalsnes Avis.

– Det er mange som er ansatt i transportnæringa og som har en nær tilknytning til godstransporten. Så det har nok et større omfang enn at rammer noen lokførere – dette kan dreie seg om mange arbeidsplasser, sier Hustad.

70 ansatte

Ifølge en pressemelding som E24 har fått rammer avviklingen 70 ansatte i selskapet.

– Det er en beslutning vi ikke har tatt med lett hjerte, men som vi ikke så noen mulighet til å unngå, skriver selskapet i en pressemeldingen.

Lokalt ansatte, i andre selskap som har vært gesjeftiget med godstransporten, vil komme i tillegg.

Usikkert hva som skjer

Ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, sier de vil bruke fredagen til å drøfte strategien for hva de skal gjøre.

Forrige selskap som drev med godstransport på Raumabanen, Cargonet, sier rammebetingelsene for Raumabanen må endres dersom det skal være aktuelt for dem å komme tilbake.

– Utgangspunktet vårt er at vi la ned vår virksomhet på Raumabanen for et par år siden. Da fant vi det ikke lønnsomt å drive videre. Og dersom de samme forutsetningene ligger til rette for drifta, så ser jeg ikke at konklusjonen har endret seg, sier Karlsen til Åndalsnes Avis.