-Det kan tenkes at ungdom mellom 16 og 18 år hadde gledd seg til å avgi stemme i en slik viktig sak. En meningsundersøkelse til 500 innbyggere over 16 er ikke representativt for folkemeningen i Gjemnes. Derfor har vi et krav om folkeavstemning, skriver en aksjonsgruppe bestående av åtte  personer i et brev til Gjemnes kommune.

Nett og butikk

Brevet er signert Øyvind Silset, Fredrik Fredrickson, Anna Øren Skomsøy, Nils Tore Leivdal, Solveig Hindhammer, Ole Johan Warvik, Martin Ohren og Oddbjørn Aspås.

De åtte står bak en underskriftskampanje underskriftslister som kan signeres på butikker i Angvik, Torvikbukt, Batnfjordsøra. Det er også mulig å signere via den nettbaserte tjenesten opprop.net.

En lovnad?

- Med bakgrunn i Gjemnes kommunestyre sitt vedtak 26. januar i år, om ikke å avholde folkeavstemning i forbindelse med kommunereformen, er det kommet en god del sterke reaksjoner på dette, skriver gruppa i sitt brev.

-Oss bekjent var de fleste av de politiske partiene i Gjemnes før valget i høst, positive til å avholde folkeavstemning, noe svært mange av Gjemnes sin befolkning har trodd på som en lovnad. Nå er det krav om folkeavstemning om kommunereformen i Gjemnes, skriver aksjonsgruppa.

Hvor skal grensa gå - og hvordan skal kartet se ut. Foto: Oddbjørn Harnes