Tidligere landing i Molde gjorde at statsminister Erna Solberg kunne starte moldebesøket et kvarter tidligere enn planlagt. På Brunvoll AS' anlegg på Årø ble hun møtt administrerende direktør Odd Tore Finnøy på Brunvoll.

Fikk omvisning

Inne i produksjonshallen møtte statsministeren pressen før hun fikk omvisning i fabrikken. Brunvoll er også i ferd med å fullføre byggingen av nytt administrasjonsbygg på andre siden av vegen.

Økt ledighet

Situasjonen i arbeidsmarkedet er ett av temaene for statsministeren under moldebesøket.

– Møre og Romsdal har vært blant fylkene som har nytt godt av offshoresatsingen i Norge. Nå har bildet snudd seg, men det er ikke verre enn at fylket tangerer landsgjennomnsnittet når det gjelder ledighet, sa Solberg.

– Må se på mulighetene

– Vi vet at det blir lavere aktivitet i åra framover. Da er det viktig å fokusere på innovasjon og mer nyskaping. Man bør fortsatt fokusere på kunnskap og kompetanse, sa statsministeren som mener Møre og Romsdal er blant landets beste industrifylker.

– Nå når vi får en tøffere periode, må vi se på mulighetene som for eksempel finnes innfor vedlikeholdsarbeid, blant annet i skipsindustrien, sa Solberg som trakk fram nye behov i Forsvaret som en mulighet.

– Innovativ bedrift

Hun var glad for å starte besøket på Brunvoll.

– Brunvoll framstår som en spennende og innovativ bedrift, sa Solberg før hun ble vist rundt i produksjonshallen.

Her skal hun være fram til 10.20 – da går turen videre til National Oilwell.