Lasse Ohrvik (42) fra Eide er oppvokst i en skofamilie som til sammen har drevet med sko i 35 år. For ti år siden startet Ohrvik opp på Bølgen kjøpesenter i Elnesvågen. Han har vært i senteret fra dag én, men nå har Bølgen Sko AS vokst seg ut av sine vante lokaler.

Måtte vente

– Vi åpnet dørene 2. mars 2006, samtidig med at Bølgen åpnet, og tida har gått fryktelig fort. Nå er lokalene rett og slett blitt for små. Det langt større Expert-lokalet har stått ledig i flere år, og jeg har lenge «siklet» etter å fylle 440 kvadratmeter med sko. Det har ikke stått på meg, sier Lasse Ohrvik til Romsdals Budstikke.

– Det tok litt tid å få klarsignal, for eierne av lokalet forhandlet også med andre kjeder. Men nå er alt klart. Det blir hektiske uker fram til åpning av det jeg tror blir distriktes største skobutikk 2. mars, sier 42-åringen.

Marie Gjendem fra Jendem har vært med helt siden oppstarten. Lasse Ohrvik er sjøl som regel alltid til stede i butikken. De har også to ekstrahjelper. Utviklingen er meget god.

Fotnote

På spørsmål fra Romsdals Budstikke om hvor mange tusen par sko de har solgt, svarer Ohrvik følgende etter en runde med kalkulatoren (bare som en fotnote):

– Jeg vil anta at vi har solgt rundt 90 tusen par sko på de ti årene vi har holdt på her på Bølgen. Vi selger også vesker, kofferter, skokrem og andre småartikler knyttet til sko. Vi skor oss ikke bare på fræninger, men har også mange kunder fra Molde. Og fra Eide. Da vi startet her i 2006 drev vi Skobua i Eide, men nå er det kun butikken i Fræna som gjelder, sier han.

Ohrvik ser med fryd fram til å invitere kundene inn i en over dobbelt så stor skobutikk. Det blir da slutt på store «fjell» av skoesker i butikken.

Enormt lager

– Vi har til enhver tid minst 5000 par sko på lager, og da er det klart at det blir trangt i en butikk på 200 kvadrat. Grunnen til at vi nå dobler arealet er selvfølgelig at vi ser lyst på framtida. Folk vil alltid trenge gode sko og støvler. Men vi trenger helt klart økt omsetning når vi nå åpner ny og større skobutikk. Og det skal vi få til, tror Lasse Ohrvik.

Han forteller at det fortsatt er åpningsdagen, 2. mars 2006, som er rekorden hva dagsomsetning angår. Den rekorden skal de slå 2. mars 2016, lover Ohrvik.

Bølgen Sko AS omsetter for rundt fem millioner kroner i året. Med helt ny butikk skulle man være skodd for en positiv utvikling videre.