Eierselskapene til Torbjørn Hjelden og Arnhild Engen, barna til Grande-gründer Anders Hjelden, har kjøpt alle aksjene i driftsselskapene i Grande-konsernet i Innfjorden, melder Grande i ei pressemelding mandag. Avtalen ble inngått allerede sist torsdag.

- Vi ser på overtakelsen som en videreføring av Hjelden-familiens langsiktige engasjement i Grande og Innfjorden, uttaler Torbjørn Hjelden og Endre Engen i pressemeldinga. Engen har vært styremedlem i Grande-konsernet siden forrige eierskifte og er gift med Grande-eier Arnhild Engen.

Forrige gang det skjedde endringer i eierskapet av møbelbedriften i Innfjorden, var i 2000 da Grande-gründerne Oskar Skjelbostad og Anders Hjelden overlot sine aksjeposter til nye eiere. Hjeldens eierpost ble delt på eierselskapene til barna Arnhild og Torbjørn.

Oskar Skjelbostad eide den andre halvparten i Grande, og han overlot sin eierpost til Nøsa AS.

Nøsa AS har nå overtatt eierskapet av Grandes fabrikkeiendom i Innfjorden, og det er inngått en langsiktig leieavtale av fabrikken i Innfjorden. Gjennom eierskapet i fabrikkeiendommen, ønsker eierne av Nøsa AS å bidra til en videre styrking av Grande-konsernet i Innfjorden.

- Avtalen vi inngikk sist torsdag innebærer at våre eierselskaper har kjøpt alle aksjene som styrer driftsselskapene i Grande-konsernet. Vi hadde ikke gjort dette uten at vi er både optimistiske og entusiastiske når vi ser på framtida for Grande, sier Endre Engen og Torbjørn Hjelden.