AUF ønsker å forby matbutikkene å kaste mat etter modell fra Frankrike.

– Det er på høy tid med offensive tiltak for å redusere matsvinnet, sier AUF-leder Mani Hussaini i en pressemelding.

Han mener norske myndigheter bør se til Frankrike, hvor et forbud mot å kaste mat trådte i kraft forrige uke. Loven pålegger supermarkedene å donere usolgt, men fortsatt spiselig mat til veldedighet eller sørge for at kassert mat går til dyrefor.

– Hvert år kastes det mat for flere titalls milliarder kroner her i landet. Veldig mye av denne maten hadde det vært helt ufarlig å spise, og det er noe alvorlig galt når tonnevis med brukbare råvarer går til spille. Nå må vi få på plass et forbud her i Norge også, sier Hussaini.

Ifølge ForMat-prosjektet, som skal bidra til å redusere matsvinnet i Norge, kaster matindustrien, dagligvarehandelen og forbrukerne i Norge over 350.000 tonn mat årlig. 130.000 tonn stammer fra matindustrien, matgrossister og butikker, ifølge tall fra 2013.