Det er nå 14 år siden Jan Henning Løviknes (40) startet firmaet Løviknes Caravan. I 2004 flyttet han forretningen til Vestnes, der omsetningen har økt jevnt og trutt. Firmaet holder til ved Straumen på Vestnes, i fjor omsatte de 145 bobiler. I underetasjen er det verksted, dette blir nå avløst av et topp moderne verkstedbygg på 1000 kvadratmeter på ei fem mål stor tomt i Vestnesbukta.

Daglig leder Jan Henning Løviknes ser fram til å få tatt det nye verkstedbygget i bruk. Da vi var innom fredag, ble det fortsatt jobbet med montering av utstyr. De siste løftebukkene skal på plass. fiber skal inn.

I 2. etasje er det personalrom, kontor og møterom. Lokalene er lyse og trivelige, her er det lagt stor vekt på et godt arbeidsmiljø.

Rasjonelt

– Nå får vi samlet mer av aktiviteten på ett sted. Utstillingslokalene og salget av bobiler blir fortsatt på samme sted som i dag ved Straumen. I dag har vi verkstedet for montering av utstyr et annet sted, dette blir nå flyttet til det nye verkstedbygget, forteller Jan Henning Løviknes.

Tolv personer skal jobbe i det nye verkstedet, som er autorisert bobilverksted og tilknyttet Mekonomen-kjeden. Kai Ståle Gjerde er verksmester på personbil, Bjørn Mathis Alnes på bobil. Siv Grønningseter er nyansatt som kundemottaker.

Stort løft

Jan Henning Løviknes tror det nye verkstedet vil gi firmaet et skikkelig løft. Det ligger svært sentralt til, bare et par minutt fra ferjeleiet på Furneset.

– Folk som jobber i Molde kan sette igjen bilen her og hente den når de kommer tilbake. Vi har bobilkunder fra hele fylket, også for disse er beliggenheten veldig sentral. Vi vil også ha en tømmestasjon her, sier Jan Henning Løviknes.

Ønsker Fiat-avtale

På verkstedet tar de på seg service, EU-kontroll og alle type reparasjoner unntatt oppretting og lakkering. Det blir satt bort til andre.

Firmaet hadde i fjor en avtale med den daværende Fiat-importøren RSA om å bli godkjent servicepunkt for Fiat. Fra nyttår har FCA (Fiat Chrysler Automobiles) overtatt importen av Fiat til Norge,  og Løviknes opplyser at de er i dialog med dem for å få en tilsvarende avtale som de hadde med forgjengeren.

Størrelsen viktig

Fiat er ikke stor på personbiler i Norge, men desto større på bobiler og varebiler. 95 prosent av alle nye bobilene som Løviknes selger, har Fiat-chassis. Resten er Ford. Kundene som kjøper ny bobil på Vestnes velger helst biler som er mellom 7 og 7,5 meter lang.

– Folk betaler heller litt mer i ferjeutgifter for å få den ekstra plassen slike litt større biler gir, sier Løviknes, som legger til at 2015 var et godt år for firmaet.

– I media er det oppslag på oppslag om krise og folk som mister jobben. Hvordan ser du og bransjen du jobber i på året vi nettopp har begynt på?

– Vårt mål er å omsette for like mye i 2016 som i fjor. Da hadde vi en samlet omsetning på 75 millioner kroner på salg og verksted. Så langt har vi ikke merket noe til den økonomiske krisen, men det er klart det et utfordringer. Jeg ser likevel lyst på tida framover og er optimist. Reiseliv er en vekstnæring, bobilturisme er en viktig del av reiselivet og vi vil være med på dette, sier Jan Henning Løviknes.

Ny butikk

I tillegg til nytt verkstedbygg skal Løviknes også utvide butikken. I de ledige lokalene etter en rørleggerforretning vegg i vegg skal de åpne en Aktiv Fritid-butikk. Her blir det salg av bilrekvisita, båtrekvisita og fritidsartikler. Firmaet driver også utleie av bobiler gjennom selskapet Vestnes Bobilutleie.  Totalt blir det 17–18 ansatte.

Verkstedet blir tatt i bruk den 22. februar, den offisielle åpningen er lørdag 5. mars. Da blir alle kundene invitert til snorklipping og åpningsfest, i tillegg til at det blir åpent hus for alle som har lyst å komme og se.

– Vi er stolt av å vise fram nybygget, som vi synes er blitt veldig bra. Vi valgte lokale entreprenør, og er svært fornøyd med den jobben Romsdal Bygg og underlevernadører har gjort for oss, sier Jan Henning Løviknes.