Torsdag opplyste Samferdselsdepartementet at flere norske togstrekninger legges ut på anbud, deriblant Raumabanen, i tråd med Stortingets vedtak fra i fjor.

– Med dette ønsker vi å oppnå et forbedret kundetilbud og konkurranse om å levere de beste tjenestene til de reisende, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Bekrefter interesse

Nå bekrefter det Hongkong-baserte selskapet MTR at det vurderer å legge inn anbud. Overfor Aftenposten er det MTR Nordic-sjef Peter Viinapuu som sier at selskapet vurderer dette:

– Vi vil studere dette nøye og finne ut av hvor store kontraktene er, hva slags rutetabeller og tilbud som skal gis, og hva vi i MTR kan gjøre for å gi et bedre jernbanetilbud i Norge, sier Viinapuu.

- Interessant land

Han ønsker ikke å gi noen garanti for at selskapet vil kjøre tog i Norge.

– Men ja, vi kommer til å sette oss nøye inn i dette. Vi ser på Norge som et interessant land, der jeg tror vi kan bidra til å utvikle kollektivtrafikken, sier Peter Viinapuu.

MTR vant like før jul konkurransen om lokaltoglinjer rundt Stockholm, og fra før driver selskapet T-banen i blant annet Melbourne og Stockholm.