Festdag for Rauma videregående skole på Åndalsnes i dag. Etter tre års ombygging, framstår den videregående skolen i helt ny drakt. 45 gjester markerte den offisielle innvielsen av den renoverte skolen sammen med elevene. 68,4 millioner kroner har herlighetene kostet fylkeskommunen.

Frisk luft og bedre lys

– Rauma videregående skole har alltid hatt kultur for god læring. Men lokalitetene har ikke vært like bra. Nå har det ytre blitt like bra som det indre, sier fylkesutdanningssjef Rune Opstad.

Rektor Erik Brekken var vert under markeringen av den nyrenoverte skolen. Han kan ikke få fullrost ombyggingen av skolen nok, på vegne av elevene og lærerne.

– Den største forskjellen fra den gamle skolen er at vi har fått frisk luft inn i skolen. Vi har fått mye bedre lysforhold. Ja, vi har rett og slett fått en moderne skole for både elever og personalet, forteller rektor Brekken.

– Utrolig stolt

I tillegg til flunkende nytt restaurantkjøkken har skolen fått ny kantine. Personalet har fått nye arbeidsrom. Realfagene har fått eget laboratorium, og helse- og sosialfagutdanningen har fått lokaler med autentiske pleie rom, akkurat slik de vanligvis er på en institusjon.

– Uansett hvor god pedagogisk utvikling vi driver, hjelper det ikke hvis skolen og inventaret er umoderne og utslitt. Nå kan vi være utrolig stolt av skolen vår, sier rektor Erik Brekken.

Elevene bidro sterkt til innvielsen. Mat- og restaurantfagene sørget for dampet kveitefilet og smakfull dessert til gjestene. Musikalsk bidro Egil Ytterli Tokle, Erik Bjerkelund Stette, Signe Gjerstad og Håvard Heen Brovold under innvielsesfesten.