Har opphevet sperringene

Bombegruppa fant ikke noe unormalt i bygget i Storgata i Molde.
Nyheter

Bombegruppa som kom fra Oslo til Molde for å undersøke Storgata 50 har nå gjennomsøkt bygget.

- Politiets bombegruppe har undersøkt stedet, intet unormalt funnet. Sperringene fjernet, evakuerte kan flytte hjem og området er normalisert, melder politiet klokka 20.36 onsdag kveld.

Ti timer tidligere ble hele området rundt rutebilstasjonen stengt etter at det onsdag morgen var en eksplosjon i kjelleren i Storgata 50 (Isachsen-gården).

Meldingen om eksplosjonen kom klokka 09.54. Ingen personer ble skadd.


Måtte forlate leiligheten

Da politiet plutselig sto på døra var det bare for Torbjørn Drejer Farstad og kona Liv Hovden å komme seg på dør.Dette skjedde da det smalt

I et halvt døgn stod trillebåra urørt i kjelleren. Så smalt det helt uventet.

 

Uklart hva som eksploderte

Hva som egentlig skjedde onsdag morgen er fortsatt uklart.

- Vi vet ikke hva som eksploderte i denne kjelleren. Det vil nok bli etterforska ved poltitistasjonen i Molde, forteller Tove Anita Asp ved politiets operasjonssentral til Rbnett.

Hun er fornøyd med hvordan situasjonen ble håndtert.

- Vi syns alt har fungert fint. Og det var bra de ikke fant noen flere eksplosiver, slik at de evakuerte fikk komme seg hjem til natta.

Under ombygging

Storgata 50 har tidligere huset blant andre Fokus Bank og er under ombygging, og det var i forbindelse med dette arbeidet at eksplosjonen skjedde.

Hørte ingenting


- En erfaring rikere

Det ble brått travelt for ansatte i Nettbuss da rutebilstasjonen måtte stenge.

 

– Jeg hørte ingen smell, så det kan ikke ha vært høgt, sier Hans Eriksen som arbeider ved Trafikkterminalen. Heller ikke Ole Bjørn Sundgot på Narvesen merket noenting av eksplosjonen.

Det pågår bygningsarbeid i bygården hvor det eksploderte. Politiet opplyser til Rbnett at flere av bygningsarbeidere på stedet kjente eksplosjonen godt på kroppen, men at ingen av dem ble skadet.

Dette bekreftes av huseierne som mener det kan ha vært en fenghette som har gått av.

Evakuerte

I tillegg til at alle på rutebilstasjonen ble evakuert, gikk politiet gikk fra bygg til bygg for å få folk unna. Dette gjaldt også butikkene på sydsiden av Storgata mellom Elvsaas-gården og Isachsen-gården. Andre butikker i sentrum er ikke berørt av sperringene. Både Isachsen-gården og Strande-gården ble evakuert.

– Jeg fikk helt sjokk da politiet be oss evakuere, sier en beboer i Strande-gården.


Arbeiderne hørte et «poff»

Trolig fenghette som eksploderte.