Politiet begynner å få tegnet seg et bilde av hva som skjedde da det smalt i kjelleretasjen i Isachsen-gården i Storgata onsdag formiddag.

Dagen i forvegen hadde arbeidere fra firmaet Consto, som har totalentreprisen i bygget, fjernet løsmasse fra en såkalt heisgruve i bygget. En heisgruve er rommet under nederste etasje i selve heissjakten.

Ventetid

Og i bygget er den gamle heisen nå fjernet og ny heis skal inn og på plass i heissjakten. Etter det Rbnett erfarer skal det ha vært svært lite løsmasse i denne heisgruven, og massen ble tatt ut tirsdag ettermiddag og plassert i en trillebår i kjelleretasjen. Herfra skulle den fjernes onsdag.

Tre arbeidere var i bygget onsdag morgen og hadde nettopp gjennomført en vernerunde for å sjekke at alle regler for renoveringsarbeide blir fulgt. Den ene av de tre hadde forlatt bygget da de to siste plutselig hørte et lite smell fra trillebåren uten at noen var i berøring med den.

Gammel fenghette

De så en strime av røyk eller støv stige opp fra trillebåra og de vurderte raskt at det kunne ha vært en fenghette som hadde gått av. Det som kan ha vært en fenghette kan ha blitt liggende i heisgruven fra da bygget ble reist i 1947.

De to ringte umiddelbart til politiet som valgte å sperre av området, stenge butikkene og å tilkalle bompegruppa ved Oslo politikammer.

-Ingen eksplosjon

Sindre Gundersen, som er kontaktperson for Consto i Molde, ønsker ikke å uttale seg om saken til media. Han henviser til sin sjef, Frode Frøyen i Ålesund.

Han har registrert mediedekningen og reagerer på bruken av ordet «eksplosjon».

– Det er vel litt hardt å kalle det en eksplosjon, sier han til Rbnett.

– Det må være en voldsom overdrivelse. Det hele var nokså udramatisk, men vi tilkalte politiet. Og det er de som har hånd om situasjonen nå, sier Frøyen.