- Kjøpsavtalen, med forbehold om at den godkjennes politisk, ble framforhandlet like før jul. Vi har greid å holde det hemmelig ei stund, men nå var det på tide å slippe nyheten, fortalte molderådmann Arne Sverre Dahl til formannskapet tirsdag.

Formålet med kjøpet av Hotel Nobel er en ombygging av hotellet til omsorgsboliger med heldøgns bemanning, i alt 25-30 nye enheter.

- Det har vært mye fokus på behovet for tilbud på dette omsorgstrinnet. Derfor er det gledelig å få på plass, sa rådmannen.

Støttes av Husbanken

En avklaring om tilskudd fra Husbanken kom på plass de siste dagene. Derfor kommer kjøpet opp til politisk avstemning i formannskapet først 9. februar.

- Slik det ser ut nå, gir Husbanken tilskudd til både kjøp og ombygging. Det gir en tilskuddsandel på 40-45 prosent, fortalte rådmannen.

Slår sammen rom

Planen er å bygge sammen to og to rom til egne boenheter.

- Dette kan bli et veldig bra prosjekt, men det krever en del ombygging. Tegninger vi har kikket på i samarbeid med Kosbergs arkitektkontor, viser også store, gode fellesrom. I tillegg blir det mulighet for å tilpasse en etasje til enslige, mindreårige flyktninger, sa en entusiastisk ordfører Torgeir Dahl.

Ny eier i mars?

Vedtas kjøpet, kan Molde kommune overta hotellet en gang mellom 1. mars og 1. mai 2016, opplyste rådmannen.

- Et svært godt prosjekt til en god pris, som jo også selger skal være fornøyd med, slo Torgeir Dahl fast.

Lang hotellhistorie

Dermed kan det gå mot slutten på over 100 års hotellhistorie øverst i Nobel-bakken i Molde. Fra starten i 1913 het hotellet Frøken Aarøes hotel, men i 1938 ble navnet endret til Nobel. Hotellet var i mange år eid av familien Hanekamhaug, men i 1989 ble hotellet solgt til konkurrenten Alexandra. Tidligere Alexandra-direktør Tor Digernes og hans kone Ingunn overtok driften av Hotel Nobel i 2001, og i 2005 ble eiendommen kjøpt av Amtmann Kroghs gate 5 der Tor Digernes (45 prosent), Sylte Eiendom (30 prosent) er blant eierne.

Bra overskudd

I dag drives hotellet fortsatt av familien Digernes, og Hotel Nobel er en del av Comfort-kjeden. Hotellet har hatt bra inntjening de siste åra - med overskudd i størrelsesorden en halv million i året.

I 2011 ønsket Tor Digernes å gjøre hotellet om til leiligheter. Planene ble lansert i februar, men allerede i juli ble planene skrinlagt da det ikke var god nok økonomi i planene.

Nå ser det imidlertid ut til at hotelldriften er historie.