Ifølge Dagens Næringsliv (krever abonnement) har Nadir Nalbant sikret seg godt over 100 millioner kroner gjennom salg av Cenika, et selskap han er styreleder og medeier i.

Ikke bare mobil

Nalbant er mest kjent for sine investeringer i mobilbransjen og utvikling av flere selskap i denne sektoren. Firmaet som nå selges er etablert av hans svoger, Svein Tore Moe, som også er daglig leder. De selger sikringsbokser, elektrotavler, transformatorer og solcellepanel, og omsatte i fjor for 160 millioner kroner.

I flere år har bunnlinja endt på rundt 20 millioner kroner – i fjor ble det 30 millioner i pluss.

På bakgrunn av dette, mener Dagens Næringsliv at salgssummen ligger et sted mellom 210 og 270 millioner kroner. Nalbant eier nesten 48 prosent av selskapet gjennom Nalbant Holding AS.

Skryter av svogeren

Han er beskjeden på egne vegne i forhold til den positive utviklingen av selskapet:

– Det er Svein Tore og hans stab som har skapt verdiene, de skal ha all honnør. Jeg har bidratt med aktivt eierskap og utvikling av casen, sier Nalbant til Dagens Næringsliv.

Det er det svenske børsnoterte investeringsselskapet Lifco som har kjøpt Cenika, opplyser avisa.

Nadir Nalbant driver fortsatt mobilselskapet Hello, som han etablerte i 2005. Hello AS omsetter årlig for rundt 100 millioner kroner og har en driftsmargin på mellom sju og 14 prosent.