I fjor ble det registrert 150.686 nye personbiler i Norge, det høgeste tallet siden rekordåret 1986. 1655 av disse ble registrert i Romsdal, der tyske biler var de mest populære i året som gikk. Som det eneste distriktet har Romsdal BMW på topp med 228 nyregistrerte biler, seks flere enn Volkswagen, viser oversikten fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Men også i Romsdal ble Golf den mest solgte modellen, med over dobbelt så mange nyregistreringer som nummer to på lista, BMW sin nyskapning i3, som fås både som elbil og hybrid.

Tok seg opp

I Romsdal startet fjoråret litt svakere enn 2014, men det tok seg opp utover høsten slik at det til slutt ble en økning på én prosent fra året før.

Mercedes-Benz ble bestselger i desember, foran BMW og Volvo. Den mest solgte bilmodellen i Romsdal i desember var Mercedes A-klasse.

For BMW ble i3/i3PHEV bestselger både i desember og hele 2015 sett under ett. Men BMW har samtidig et trofast publikum både blant dem som vil ha mer tradisjonelle biler med bakhjulstrekk og SUV-modeller som drar på alle fire.

Volkswagen er bestselger i Norge, med Golf som den mest ettertraktete modellen. Den selger også godt som elbil, sjøl om den har sine begrensninger når sprengkulda setter inn.

Alternativ

SUV-biler selger godt i Norge. I Romsdal ble RAV4 fra Toyota bestselger i fjor, med Nissan Qashqai på 2. plass. Toyota kutter nå ut RAV4 med diesel i Norge og lanserer i disse dager den nye modellen med hybriddrift og bensinmotor.

Noen merker gjør det bedre enn andre, andre faller av lasset. Dette gjelder spesielt kjente merker som ikke lenger er representert med lokal forhandler i Molde; som Honda, Renault og Opel.

Både elbiler og hybridbiler tar stadig større markedsandeler. Andelen hybridbiler er mer enn fordoblet det siste året, og sluttet i fjor på 15,5 prosent.

12 prosent el-biler

Elbiler har en markedsandel på 12,1 prosent.

Dieselandelen er fortsatt størst med 41,5 prosent, men det er nesten en halvering fra de åra diesel var på topp og folk ble motivert til å gå over til dieselbil.

Varebilsalget i Romsdal stoppet i fjor på 386, 55 flere enn året før. Her er VW, Ford og Mercedes de tre mest solgte merkene.