Folk fra Romsdal og Nordmøre tok turen til Skaret lørdag formiddag, for å få gått på langrennsski. Thomas Sandhaug, som med knappest mulig margin vant det uformelle treningsrennet over 10 kilometer sa det nesten var Worldcup-forhold.

Stor produksjon av kunstsnø den siste uka, gjør at det tross minimalt med nedbør er nesten fire kilometers løype for langrennsløpere på Skaret nå. Fredag varslet Skaret skisenter at de vil ta betalt 50 kroner fra voksne og 25 kroner fra barn som vil benytte løypene de har laget med 15 000 kubikkmeter kunstsnø fram til det skulle komme natursnø.

Betaler gjerne

Kjell Røbech fra Kristiansund var en av de ivrige som langet ut i klassisk diagonal stil i løypene.

– Å betale 50 kroner for å få gått på ski her gjør ingen ting. Det er ikke stor summen, og det finnes jo ikke forhold noen andre steder, sa han som sammen med to kamerater hadde han tatt turen til Skaret.

De fleste sa at de betalte med glede en femtilapp for å få gått på ski. Audun Nerland i Skaret Skisenter var forberedt på ulike reaksjoner, men er glad for at de fleste er positive til å biddra med noen kroner til skisenteret.

– Det blir nok sekssifret beløp når vi regner sammen kostnadene for kunstsnøproduksjonen. Alle som har stått på her har gjort en veldig bra jobb, så vi er nok det eneste stedet i Møre og Romsdal som har skikkelige forhold nå, sa Nerland.

Produserer mye snø

Den positive siden med at det er mellom 10 og 20 minusgrader om natt, når snøkanonen produserer snø, er at de får mange flere kubikkmeter per krone. På det meste kan de få rundt 170–180 kubikkmeter i timen fra snøkanonene. Lørdag var løypa knappe fire kilometer, og til mandag er den etter planen utvidet til 4,2 kilometer.