Det opplyser konsernsjef Rune Marthinussen i Glamox til Romsdals Budstikke.

– Vi er rammet av kraftig ordrenedgang innenfor olje og gass, som de fleste andre i denne bransjen, sier Rune Marthinussen.

Han venter en betydelig lavere omsetning innenfor dette segmentet framover, i forhold til det Glamox har hatt. Det rammer spesielt Molde.

Ubestemt tid

Når de 36 permitteres på ubestemt tid, er det ifølge Rune Marthinussen fordi en ikke ser noen snarlig bedring innenfor olje og gass.

– Vi vil følge nøye med hvordan dette vil utvikle seg videre. Men vi tror det vil ta tid. Det er vanskelig å se for seg at vi får store endringer nå, sier Rune Marthinussen.

200 igjen

I løpet av to uker vil 36 produksjonsmedarbeidere være permittert. Dermed vil det være igjen ca. 200 medarbeidere i produksjonen ved fabrikken i Molde.

– Vi varslet permittering av 15 medarbeidere i november i fjor. Vi har nå sett oss nødt til å ta en ny runde, sier Rune Marthinussen, som opplyser at en har løpende dialog med fagforeningene om situasjonen.

Lyspunkt

Lengre permittering

Både NHO og LO har overfor Regjeringen gitt uttrykk for at de ønsker å få utvidet permitteringsperioden til 52 uker, men dette ønsket er så langt ikke imøtekommet.

– Det ville være en stor fordel om permitteringstida ble utvidet. Det er viktig å ha fleksibilitet i forhold til at en har håp om at markedet skal snu, og at en ikke mister kompetanse, sier Rune Marthinussen.

Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, som kommer mot slutten av 2016 og 2017, er ifølge Rune Marthinussen et lyspunkt innenfor olje- og gassegmentet. I den store sammenheng utgjør det imidlertid et relativt lite volum.

– Vi har en rammeavtale med Statoil, sier Rune Marthinussen.

Yrkesbygg

Når det gjelder den såkalte PBS-divisjonen i Glamox, som leverer belysningsløsninger til yrkesbygg på land, opplyser Rune Marthinussen at det er «business as usual».