I Norge er det totalt 900 fast ansatte som vil motta oppsigelse i denne runden. Omtrent 170 av disse arbeider i dag ved avdelingene på Hjelset og Søgne. Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Rbnett får opplyst at avdelingen i Grandfjæra i Molde også blir berørt av kuttene. Av de 900 som nå mister jobben nasjonalt vil altså stillinger også forsvinne der. Direktør Terje Korsnes i National Oilwell Varco bekrefter at dette nå diskuteres.

Ifølge DN.no må inntil 200 gå i Molde. Da Rbnett snakket med Korsnes mandag formiddag kunne han ikke bekrefte dette tallet.

- Alle ansatte har fått beslutningene meddelt pr.mail i dag, og det vil bli gjennomført informasjonsmøter med representanter for ledelsen i NOVN tilstede på samtlige lokasjoner denne uken, opplyser selskapet i pressemeldingen.

Stort omfang

Styret for NOV Norway AS (NOVN) har nå besluttet omfang og rammer for den varslede nedbemanningen i National Oilwell. Hovedpunktene i beslutningene er som følger:

I tillegg til de ca.1500 fast ansatte og innleide som allerede har fått sitt arbeidsforhold avsluttet i den første nedbemanningen, vil 900 fast ansatte motta oppsigelse i denne runden.

Produksjonsvirksomhetene på Hjelset og i Søgne vil bli nedlagt.

Det vil bli gjennomført organisatoriske og strukturelle endringer.

Drøftingen med tillitsvalgte og samtaler med verneombud er gjennomført. Beslutningene er tatt av ledelsen i NOVN i etterkant av drøftingen.

Fryktet

Ved forrige oppsigelsesrunde i sommer ble også 900 fast ansatte rammet. I tillegg måtte også 600 innleide gå. Den siste kuttrunden kom imidlertid ikke helt overraskende på de ansatte.

– Vi hadde håpet på noen måneders pusterom, men så får vi beskjed om at det blir en kuttrunde til. Det er tungt, sa hovedtillitsvalgt Kaspar Frengstad i Industri Energi i NOV til Stavanger Aftenblad i begynnelsen av november.

Allerede da var nye kutt på trappene, og de ansatte håpet på «edruelige tall».

Fra å ha rundt 4.500 ansatte i Norge blir antallet dermed mer enn halvert på svært kort tid.

Den norske delen av selskapet er et datterselskap av National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas. På verdensbasis har selskapet over 60.000 ansatte, ifølge nettsidene.

Det leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner.

Rbnett kommer tilbake med mer!