Bedriften Stranda Prolog fra Langøyneset i Averøy fikk mandag overrakt Møre og Romsdal fylkeskommunes miljøpris for 2015.

Prisen ble tildelt under åpningen av fylkestinget i Molde. Stranda Prolog har markert seg sterkt på innovasjon rettet mot miljøutfordringer i oppdrettsnæringen.

Arbeidet er blitt lagt merke til langt utenom Averøy, tidligere i år fikk de tildelt Innovasjonsprisen på Aquanor. Det er spesielt i kampen mot lakselus Stranda Prolog ligger langt framme med sine løsninger, og de har fått godkjent en rekke patenter.

Bedriften er i vekst, og har 37 ansatte og 27 innleide. Totalt er det 64 som jobber ved avdelingene i Averøy og Kristiansund.

I sin takketale minnet Klaus Hoseth om den store endringen som er kommet i synet på verdien av å ta vare på miljøet ved kysten, og samtidig arbeide for god fiskevelferd i oppdrettsnæringen. Det er for lengst slutt på den tide man kastet på sjøen det man ikke hadde bruk for, understreket han.

Prisen er på 15.000 kroner, et kunstverk og diplom. Denne ble overrakt av fylkesordfører Jon Aasen, mens leder i nærings- og miljøutvalget, Runar Vestheim, holdt tale for prisvinneren.